Cruise

Cruiserederijen steunen getroffenen in de Bahama’s

De Amerikaanse kustwacht heeft na Miami en Fort Lauderdale woensdagnamiddag ook de haven van Port Canaveral (Orlando) opnieuw vrijgegeven. In de loop van donderdag worden er zes schepen van Carnival Cruise Line, Disney Cruise Line en Royal Caribbean International verwacht. Vijf onder hen moesten hun cruise al eerder deze week beëindigen. De Carnival Ecstasy wordt afgeleid van Jaxport (Jacksonville) die nog steeds is gesloten. Sommige schepen vertrekken vanuit Port Canaveral vanavond alweer voor een ingekorte cruise. Carnival heeft één afvaart afgelast. De Disney Dream overnacht in de haven en hervat vrijdag haar normale vaarschema.

Hulpverlening

Intussen komen steeds meer steunacties voor de getroffenen van orkaan Dorian op gang. De Carnival Foundation en haar negen brands schenken samen 1 miljoen USD steun aan de getroffenen in de Bahama’s. De Micky and Madeleine Arison Family Foundation doet er nog 1 miljoen USD bovenop.  De Carnival Corporation start daarnaast een inzamelactie voor voedsel en hulpgoederen voor de inwoners van de Bahama’s. De rederij heeft intussen ook een partnership gesloten met Tropical Shipping en The Bahamas National Emergency Management Agency (NEMA) om hulpgoederen te verschepen naar de eilanden. Arnold Donald, CEO van de Carnival Corp: “We hebben een stortvloed aan telefoons en e-mails ontvangen van betrokken personen, lokale bestuurders, non-profitorganisaties en het bedrijfsleven in Zuid-Florida met de vraag hoe ze de Bahama’s kunnen ondersteunen. Door samen te werken, kunnen we gezamenlijk broodnoodzakelijk voedsel en hulpgoederen leveren aan mensen in de onmiddellijke nasleep van de orkaan Dorian.”

Eerder deze week hadden ook Royal Caribbean Cruises en Disney Cruise Line elk al 1 miljoen USD toegezegd. Norwegian Cruise Line Holdings herstart haar hulpfonds Hope Starts Here en schenkt minstens 1 miljoen USD voor de meest dringende nood. De Norwegian Breakaway vertrekt vrijdag vanuit Miami naar de Bahama’s met een eerste lading hulpgoederen. Het schip zal op deze afvaart ook als eerste terug aanmeren aan Great Stirrup Cay, het particuliere eiland van de rederij in de Bahama’s.

Voor MSC Cruises is een delegatie van de MSC Group en haar filantropische afdeling MSC Foundation onderweg naar Nassau voor vergaderingen met lokale functionarissen en belangrijke hulporganisaties om na te gaan waar de rederij de noodhulp kan ondersteunen. De inspanningen van MSC Group zullen zich, naast het leveren van dringende hulpgoederen, in eerste instantie richten op semipermanente, geprefabriceerde modulaire huisvesting voor de bevolking, evenals het beschikbaar stellen van MSC-schepen voor vrachthulp van de Verenigde Staten naar de Bahama’s.

© foto Port Canaveral

Comments