Touroperating

Zandstormen Boa Vista: laatste update

Het eiland Boa Vista wordt sinds enkele dagen getroffen door zandstormen die het vliegverkeer quasi onmogelijk maken. Daardoor waren gisterenmiddag 114 Belgische reizigers aan het eind van hun vakantie gestrand op het eiland. Ze konden enkel hopen dat de meteorologische omstandigheden snel weer zouden verbeteren. Er zijn namelijk momenten waarop de zichtbaarheid de minimumnorm van 1700 meter haalt om te mogen landen. Spijtig genoeg is die zichtbaarheid van heel korte duur waardoor het onmogelijk is om uren op voorhand een landing te plannen.

“Gisteren is er een leeg TUI fly vliegtuig naar Boa Vista overgevlogen in de hoop er de passagiers te kunnen ophalen. Indien onmogelijk zou het toestel gestationeerd worden op het vlakbij gelegen eiland Sal, zodat TUI op een korte periode van betere zichtbaarheid zijn reizigers snel zou kunnen oppikken,” aldus Piet Demeyere van TUI.

“Gelukkig kon het toestel bij aankomst toch op Boa Vista landen en konden alle reizigers naar België terugkeren. In afwachting van een structurele weersverbetering wordt al zeker de vlucht van vandaag naar Boa Vista geannuleerd. Zaterdag is er uit Brussel een vlucht vertrokken naar de Kaapverdische eilanden Sal en Boa Vista. Een uur voor de landing werd duidelijk dat de zichtbaarheid opnieuw snel verslechterde en het toestel niet op Boa Vista zou kunnen landen. Door een tekort aan hotelkamers op het eiland Sal werden de 87 passagiers voor Boa Vista naar het Spaanse eiland Gran Canaria overgevlogen om er de nacht door te brengen. Wegens de zeer moeilijk in te schatten situatie op Boa Vista en om te vermijden dat er meerdere pogingen om te landen mislukken, werd hen gisteren een alternatieve vakantie in een 5 sterrenhotel op Gran Canaria voorgesteld. Enkele reizigers verkozen om naar België terug te keren. Zij zullen vandaag vanuit Las Palmas naar België worden teruggevlogen.”

 

Comments