Cruise

Wonder of the Seas vaart volgende zomer in de Middellandse Zee

Wonder of the Seas, het vijfde schip van de Oasis-klasse debuteert volgend jaar in de Caraïben en in de Middellandse Zee. Het schip loopt begin 2022 van stapel op de Chantiers de l’Atlantique in St.Nazaire en zou oorspronkelijk rechtstreeks naar Azië vertrekken. Royal Caribbean International kondigt nu aan dat Wonder of the Seas vanaf 4 maart 2022 vanuit Fort Lauderdale in Florida zal varen. Vanuit Florida bezoekt het schip onder meer Cozumel (Mexico), Philipsburg (St Maarten), San Juan (Puerto Rico) en Perfect Day at CocoCay, de particuliere eilandbestemming van Royal Caribbean in de Bahama’s.

Na een kort seizoen in het Caraïbisch gebied keert het schip terug naar Europa en zal vanaf mei vanuit Barcelona en Civitavecchia (Rome) varen. De hele zomer lang verzorgt Wonder of the Seas weekcruises in de westelijke Middellandse Zee langs de meest iconische en historische bestemmingen zoals Barcelona en Palma de Mallorca in Spanje en Rome en Napels (Capri) in Italië. De afvaarten in de Caraïben zijn vanaf heden te boeken. Op 22 september opent Royal Caribbean de boekingen voor het Europees seizoen van Wonder of the Seas.

’s Werelds grootste cruiseschip biedt in een dubbele bezetting plaats aan 5.734 gasten. Het vaartuig bouwt verder op de succesformule van de Oasis-klasse en krijgt er een reeks voorzieningen bij. Nieuw is de Suite Class Neighborhood, een achtste omgeving volledig gereserveerd voor gasten die in de suites verblijven. Andere nieuwigheden zijn The Vue, een poolbar die buiten het schip hangt en Wonder Playscape, een interactieve speelzone met glijbanen, klimmuren en speeltuigen voor kinderen in de open lucht. Daarnaast mogen de gasten zich verwachten aan alle vertrouwde voorzieningen van de Oasis-klasse zoals The Ultimate Abyss als grootste glijbaan op zee, Central Park, een binnentuin vol planten en bloemen en het Caraïbisch geïnspireerde pool deck met The Lime & Coconut-bar, The Perfect Storm-waterglijbanen en het waterpark Splashaway Bay.

CEO Michael Bayley: “De helft van onze vloot is weer in de vaart in de Verenigde Staten en Europa en de resultaten zijn bemoedigend. Deze twee vaargebieden zijn klaar om een gloednieuw, innovatief schip als Wonder of the Seas te ontvangen. Wat we in petto hebben is de ultieme vakantiebeleving die het allerbeste van Royal Caribbean belicht, de vertrouwde favorieten opnieuw uitvindt en nieuwe avonturen introduceert waarvan elke gast, ongeacht zijn of haar leeftijd, kan genieten.”

© rendering Royal Caribbean International

Comments