Cruise

Wonder of the Seas op weg van St. Nazaire naar Marseille

Wonder of the Seas, het vijfde schip van de Oasis-klasse, heeft vrijdagavond Chantiers de l’Atlantique in St-Nazaire verlaten. Het grootste cruiseschip ter wereld vaart naar Marseille waar de laatste hand wordt gelegd aan de afwerking. In januari 2022 draagt de Franse werf het schip over aan de rederij.

De nieuwste eenheid van Royal Caribbean International steekt daarna de Atlantische Oceaan over richting Port Everglades (Fort Lauderdale) voor een kort winterseizoen in de Caraïben. Op 19 april 2022 keert Wonder of the Seas alweer terug naar Europa en vaart vanaf 8 mei in de Middellandse Zee vanuit Barcelona en Civitavecchia (Rome). Klik voor een video over het schip.

Laurent Castaing, algemeen directeur van de Chantiers de l’Atlantique noemt Wonder of the Seas een van de meest uitzonderlijke schepen in de geschiedenis van de cruisemarkt. “Wonder of the Seas is een unieke synthese van innovatie, state-of-the-art technologie en de kennis van duizenden ingenieurs en arbeiders die bij het ontwerpen en bouwen van het schip waren betrokken. Dit schip staat symbool voor de trouwe en vruchtbare samenwerking die we in vier decennia hebben opgebouwd met Royal Caribbean International.”

De bouw van Wonder of the Seas startte in oktober 2019. Het resortschip is 362 meter lang en 64 meter breed. Het beschikt over 18 dekken, 2.867 kajuiten en suites en kan tot 6.988 passagiers ontvangen. Daarmee is Wonder het grootste cruiseschip in de wereld. De bedoeling was dat het vijfde schip van de Oasis-klasse na haar oplevering meteen naar Azië zou vertrekken. Door de coronapandemie en de reisbeperkingen besliste Royal Caribbean een kort Caraïbisch seizoen en een volledige zomer in de Middellandse Zee in te lassen. Wonder of the Seas zal in principe tijdens het winterseizoen 2022-2023 haar Aziatische debuut maken.  Royal Caribbean houdt echter de mogelijkheid open dat Azië verder wordt uitgesteld en Wonder of the Seas ook volgende winter vanuit Florida naar de Caraïben vaart.

© foto Royal Caribbean International

Comments