Aviation

Weer heel wat nieuwe vliegroutes

Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben deze week nieuwe routes aangekondigd. Zo start Fly Bosnia op 24 september met rechtstreekse vluchten tussen Sarajevo en Londen Luton. In eerste instantie zijn er drie vluchten per week naar de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina, later wordt dit opgevoerd tot een dagelijkse frequentie met een Airbus A319 (150 stoelen). 12 jaar geleden stopte British Airways met vliegen tussen Londen en Sarajevo. Er zijn momenteel geen non-stopvluchten tussen het VK en Sarajevo. Fly Bosnia begon eerder dit jaar met vliegoperaties en bedient o.a. Riyad, Jeddah, Bahrein en Koeweit. Het is ook van plan om in de komende drie maanden vluchten naar Rome en Parijs op te starten.

Lufthansa gaat op 16 mei 2020 van start een nieuwe lijndienst tussen Frankfurt en Ottawa. De Canadese hoofdstad zal elke maandag, dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag aangevlogen worden met een Airbus A340-300 (279 stoelen). Ottawa is de vierde Canadese bestemming die Lufthansa vanuit Frankfurt aanvliegt, na Montreal, Toronto en Vancouver.

Vanaf maart volgend jaar gaat SAS vluchten uitvoeren vanuit de Baltische Staten Estland en Litouwen. Ze huurt daarvoor vijf Bombardier CRJ900’s van Nordica waarmee vluchten zullen worden uitgevoerd vanuit Kopenhagen en Stockholm naar Tallinn en Vilnius.

Corsair, onderdeel van TUI, start op 10 juni 2020 met een dagelijkse lijndienst tussen Parijs Orly en New York. De Franse luchtvaartmaatschappij kiest voor Newark Liberty International Airport. De lijndienst wordt verzekerd met een fabrieksnieuwe A330-900neo, voorzien van 20 stoelen in businessclass, 21 in premium economy en 311 in economy class.

Royal Air Maroc verbindt vanaf 16 januari 2020 Casablanca met Beijing. De Marokkaanse nationale luchtvaartmaatschappij zal hiermee voor het eerst Marokko met China verbinden. De vlucht duurt iets minder dan 13 uur en wordt uitgevoerd met een Boeing 787-9 Dreamliner (302 stoelen) op maandag, donderdag en zaterdag.