Bestemmingen

Herbekijk webinar Turespaña: Formentera Natural & Singular

Op maandag 6 juli organiseerde de Spaanse Dienst voor Toerisme in Brussel, Turespaña, het derde live webinar voor reisprofessionals in België en Luxemburg. Deze keer trokken we naar de Balearen en gingen we dieper in op de bestemming Formentera.

Gelegenheidsmoderator Bart Matthijs van Travel Magazine positioneerde Formentera als een erg kwaliteitsvolle toeristische bestemming en werd daarin bijgestaan door de directeur van de Spaanse Dienst voor Toerisme in Brussel, Rafael Chamorro. “We moeten van de crisis gebruik maken om ons te heruitvinden. Daarbij zet Spanje in op een aantal nieuwe steunpilaren en mikt het vooral op een kwaliteitsvol aanbod en dito bezoekers. Deze strategie wordt aangevuld met heel belangrijke aandachtspunten zoals duurzaamheid, ‘toerisme voor iedereen’ en innovatie. Laat Formentera van al deze aandachtspunten een perfect voorbeeld zijn.”

Judit Portela González, Promotion & Travel Industry Relations Turespaña Belux, richtte zich tijdens haar interventie rechtstreeks tot de Belgische reisprofessionals en gaf hen een bijzondere blijk van dank voor de enorme inspanningen die ze leveren in de moeilijke omstandigheden van vandaag.

Vervolgens was het de beurt aan Natalia Lopez van het Tourist Promotion Department van het Formentera Tourism Board. “Formentera beschikt over een resem troeven die al jarenlang een kwaliteitsvol publiek aantrekt. De geografische ligging van het eiland is uniek en traditie gaat er over van generatie op generatie. Gasten kunnen er terecht in mix drie-, vier- en vijfsterrenhotels, veelal kleinschalig, familiaal en met een typische lokale architectuur. Daarnaast kan je klant ook opteren voor een appartement of een idyllisch huisje in het binnenland. Het cultureel erfgoed en de natuurlijke variëteit – alleen al de prachtige stranden en landschappen – is enorm. Tegelijk doet het eiland er alles aan om ecotoerisme zoveel mogelijk te promoten en ook lokaal te cultiveren. De ambachtelijke en lokale producten zorgen moeiteloos voor gastronomische hoogstandjes. Denk daarnaast ook aan een uitgebreid aanbod aan sportfaciliteiten. Tal van watersporten zijn er bijzonder populair, evenals de halve marathon – doorgaans georganiseerd in mei maar dit jaar in september.”

Bekijk hieronder het Webinar Formentera Singular & Natural.

Agenda

Het volgende Turespaña webinar is gepland op donderdag 10 september om 11u. Dan verwelkomen we enkele gastsprekers uit de ruime regio van Valencia.

Over de Turespaña webinars

De Spaanse Dienst voor Toerisme in Brussel, Turespaña, organiseert de reeks live webinars in samenwerking met Travel Magazine. Het opzet: De Belgische en Luxemburgse reisprofessional diepgaand informeren om Spanje vanuit een ander oogpunt te doen ontdekken. Spanje staat klaar om de Belgische gasten te ontvangen, met z’n gastvrije mensen, aangenaam klimaat, verrassende landschappen en een oneindige cultuur, maar ook als bestemming met veilige gezondheidsmaatregelen en duurzaam toerisme.

Comments