Bestemmingen

Webinar Turespaña: de binnenlandse dorpjes van Andalucía

Op donderdag 25 juni organiseerde de Spaanse Dienst voor Toerisme in Brussel, Turespaña, het tweede live webinar voor reisprofessionals in België en Luxemburg. Deze keer deden we een ‘rondje’ Andalucía langs de vele binnenlandse dorpjes van de regio. Opvallend is ook de bijzondere aandacht die ze besteden aan ecotoerisme.

Spanje ontvangt sinds 21 juni opnieuw buitenlandse gasten en dat met open armen. “We doen dit met respect voor alle veiligheidsmaatregelen om de gezondheid van de toeristen en de inwoners te garanderen en we blijven ons inzetten om ervoor te zorgen dat het toerisme steeds meer kan plaatsvinden met respect voor het milieu,” aldus Rafael Chamorro, directeur van de Spaanse Dienst voor Toerisme in Brussel. “We gaan voor een veilig en duurzaam toerisme,” aldus Judit Portela González, Promotion & Travel Industry Relations Turespaña Belux. “In die zin willen we via de geplande webinars Spanje op een andere manier voorstellen.”

Een rondje Andalucía dus. “Andalucía heeft het allemaal”, omschreef Rafael Chamorro het zeer krachtig. “Prachtige nationale parken, gevarieerd natuur- en cultuurlandschap, lokale gastronomie en Michelin sterrenrestaurants, bruisende steden én mooie inlandse dorpjes.” Gedurende een uurtje nam Esther Romero (Andalucía Tourist Board) – en de vertegenwoordigers van de lokale toeristische diensten – de reisprofessionals mee op ontdekking langs de vele hoogtepunten van de diverse regio’s. Encarnación Giráldez (Caminos de Pasión Route), Javier Mateos (Provincial Tourist Board of Sevilla), Elisabeth Borrego (Provincial Tourist Board of Cádiz), Susana Porras (Costa del sol Tourist Board) en Susana Moreno (Provincial Tourist Board of Córdoba) waren present om de vragen van de kijkers te beantwoorden.

(lees verder onder video)

10 redenen om Spanje te bezoeken

Tot slot nog dit: Turespaña lanceert met ‘10 redenen om Spanje te bezoeken’ een nieuwe video. De video toont al het mooie wat Spanje te bieden heeft: Klimaat, gastronomie, cultuur, geschiedenis, natuur en landschappen, sport, gastvrijheid, infrastructuren, winkelen en sport. Kijk even mee!

Agenda

Het volgende Turespaña webinar is gepland op maandag 6 juli om 11u. Dan verwelkomen we enkele gastsprekers uit Formentera.

Registreer alvast hier.

Over de Turespaña webinars

De Spaanse Dienst voor Toerisme in Brussel, Turespaña, organiseert de reeks live webinars in samenwerking met Travel Magazine. Het opzet is duidelijk: De Belgische en Luxemburgse reisprofessional diepgaand informeren om Spanje vanuit een ander oogpunt te doen ontdekken. Spanje staat klaar om de Belgische gasten te ontvangen, met z’n gastvrije mensen, aangenaam klimaat, verrassende landschappen en een oneindige cultuur, maar ook als bestemming met veilige gezondheidsmaatregelen en duurzaam toerisme.

Comments