Newsflash

Wamos Group maakt intrede op de Belgische markt

De Spaanse reisorganisatie Wamos Group, gevestigd in Madrid, neemt 62 van de 91 TCTS/Neckermann shops over. Dat vernam Belga gisterenavond laat van de curatoren Mieke Verplancke, Pieter Huyghe en Hans De Meyer. Wamos lanceert Wamos Benelux en houdt zo 200 personeelsleden in dienst. De merknaam Neckermann zou op die manier opnieuw een toekomst hebben. Ook op het hoofdkantoor in Zwijnaarde worden enkele activiteiten overgenomen, en kunnen 25 werknemers aan boord blijven. “Ook de afdelingen incentives, e-commerce, media en cruises kunnen hun activiteiten verder zetten. 10 personeelsleden die tewerkgesteld waren in enkele ondersteunende diensten, kunnen ook aan de slag blijven,” aldus de curatoren.

Wamos Air

De kans dat Wamos Air, sinds 2016 voor 81% in handen van het Amerikaanse Springwater Capital en voor 19% van Royal Caribbean Cruises Ltd., de klanten van voorheen Neckermann België zelf naar hun bestemming gaat vliegen is bijzonder klein. De Spaanse maatschappij (ex-Pullmantur Air) heeft dertien vliegtuigen in de vloot, maar het gaat enkel om langeafstandstoestellen: zes Boeing B747-400’s en zeven Airbus A330-200’s en dus veel te groot voor de Belgische markt. Daarmee voert Wamos voornamelijk chartervluchten uit voor cruise-passagiers vanuit Madrid naar de Caraïben. Sinds juni dit jaar verzorgt Wamos ook wel lijndiensten naar Varadero, Punta Cana en Cancun. Samen met een 15-tal andere carriers, waaronder TUI fly, LOT Polish Airlines en Turkish Airlines, is Wamos lid van Airlines International Representation in Europe, kortweg AIRE en gevestigd in Brussel.

Persconferentie

Naar aanleiding van de overname van 62 Neckermann shops door Wamos Group, en een aantal andere commerciële activiteiten, organiseert Wamos deze namiddag (16u30) een persconferentie in de Neckermann shop in Tielt-Winge. Volgende personen zullen er het woord voeren: Laurent Allardin, General Manager (Wamos Benelux), Laurence Maes (Sales & Marketing Director Wamos Benelux), Marc De Waele (Director HR & Operations Wamos Benelux), Rafael Garcia Garrido (Managing Director Nautalia).

Comments