Newsflash

Wamos Benelux: 21 oktober van start met bestaande en nieuwe partners

Wamos Benelux zal op 21 oktober van start gaan in België met 62 Neckermann kantoren. Zoals gisterenavond reeds werd bekend gemaakt, zullen zo’n 200 personeelsleden in dienst kunnen blijven. Voor de curatoren was dit één van de voornaamste redenen om met Wamos tot een akkoord te komen. “Het aanbod van Neckermann was een belangrijke factor en we zijn blij met deze solide partner en met een groot deel van het personeel verder te kunnen gaan. Met deze overeenkomst is er continuïteit voor Neckermann België, dat een reiskantorennetwerk heeft, verspreid over heel België,” aldus Laurent Allardin (GM Wamos Benelux). “Ook naar de toekomst toe zien we heel wat opportuniteiten en voordelen.”

De kantoren zullen pakketvakanties, hotels, citytrips en rondreizen aanbieden aan de klanten. Naar de toekomst toe worden volop gesprekken gevoerd met bestaande maar ook nieuwe partners. Corendon, Pegase, MisterFly, Expedia en Club Med zullen alvast aangeboden worden .

Rafael Garrido (manager director Nautalia, de retail-tak van Wamos Group): “In een eerste fase willen we het vertrouwen terugwinnen van de klanten, de heropstart in goede banen leiden en het kantorennetwerk uitbouwen.”

Wamos (opgericht in 2014) is gevestigd in Madrid en omvat Wamos Air, de touroperator Wamos Tours en de reisorganisatie Wamos Circuitos die reizen aanbiedt in 20 Latijns-Amerikaanse landen. Ook de toeristische retailers Nautalia Viajes, Top Atlántico en Geo Star zijn onderdeel van de groep. Nu komen daar dus 62 Belgische filialen van Thomas Cook België – Neckermann bij.

Welke kantoren blijven geopend?

Volgende Neckermann-kantoren in Vlaanderen blijven bestaan: Deinze, Ieper, Kortrijk, Roeselare, Eeklo, Brugge Sint-Kruis , Oostende, Aalst, Zottegem, Ninove, Oudenaarde, Waregem, Beveren, Gent, Dendermonde, Lokeren, Wijnegem, Brasschaat, Lier, Antwerpen, Mortsel, Leuven, Mechelen, Tielt-Winge, Heist Op Den Berg, Aarschot, Herentals, Lommel, Mol, Genk, Hasselt, Sint-Truiden.

In Wallonië blijven alle shops geopend, met uitzondering van Eupen. Dit komt neer op 13 shops in Franstalig België. In Brussel en de rand blijven ook alle kantoren geopend, met uitzondering van Dilbeek.

Alle kantoren openen op 21 oktober opnieuw de deuren. Ook voor het personeel dat werd tewerkgesteld in de TCTS en Neckermann kantoren die sluiten, kunnen eventueel hun functie verderzetten in een ander kantoor. Hiervoor worden de mogelijke opties bekeken, zowel met de kantoren als met het personeel.

Op de foto vlnr: Laurent Allardin (general manager), Laurence Maes (sales & marketing), Frédéric Van Waeijenberge (commercieel directeur), Rafael Garrido (managing director Nautalia), Juan Hornedo (Springwater, kapitaalgroep) en Marc De Waele (Director HR & Operations Wamos Benelux)

 

 

Comments