Cruise

Vrouw aan de top van Hurtigruten Norway

Hedda Felin wordt op 1 maart 2021 de CEO van Hurtigruten Norway. Daarmee is de top van de Hurtigruten Group volledig ingevuld. Eerder dit jaar besliste Hurtigruten om het bedrijf op te splitsen in een luik dat zich toelegt op de expeditiecruises van de maatschappij en een tweede tak die de leiding heeft over de Noorse kustdienst. In oktober werd Asta Lassesen al aangesteld aan het hoofd van Hurtigruten Expeditions. Zij krijgt nu het gezelschap van Hedda Felin als CEO van Hurtigruten Norway.

“Hedda Felin is een gewaardeerd directielid, iemand met een visie en de juiste vrouw voor deze unieke positie. Haar profiel, waarden en visie sluiten perfect aan bij Hurtigruten’s aandacht voor duurzaamheid, de lokale gemeenschappen en het aanbieden van unieke belevingen,” zegt Daniel Skjeldam, CEO van de Hurtigruten Group.

De Noorse zakenvrouw beschikt over een brede internationale ervaring en bekleedt al veertien jaar directiefuncties bij het Noorse energiebedrijf Equinor (het vroegere Statoil). Sinds 2016 is ze senior vicepresident UK & Ireland. Ze zetelde in het managementteam dat de internationale activiteiten van de grootste Noorse olie- en gasproducent opvolgt en was vicepresident Veiligheid en Duurzaamheid voor de wereldwijde activiteiten van de groep. Naast haar functie als CEO van Hurtigruten Norway blijft ze speciaal raadgever van de CEO van Equinor.

Hurtigruten baat al sinds 1893 onafgebroken de Noorse kustdienst uit tussen Bergen en Kirkenes. De verbinding staat in voor de bevoorrading van de lokale gemeenschappen en het personenvervoer tussen 34 havens en verwelkomt ook cruisepassagiers die de Noorse kusten verkennen.

© foto Øvind Haug/Equinor

Comments