Cruise

Voormalig cruiseschip wordt drijvend woon- en kantorencomplex

Ocean Builders, een innovatief bedrijf dat eerder experimenteerde met drijvende woningen, bouwt de voormalige Pacific Dawn (voorheen Regal Princess) om tot drijvend woon- en kantorencomplex. Het vaartuig zou oorspronkelijk vanaf volgend jaar voor Cruise & Maritime Voyages varen als Amy Johnson, maar kwam na het failliet van het Britse bedrijf opnieuw op de markt. Ocean Builders herdoopt het P&O-schip tot MS Satoshi, genoemd naar de Japanse stichter van de cryptomunt. Het schip richt zich tot bestaande en nieuwe bedrijven, digitale nomaden en ‘seasteaders’ (mensen die permanent op zee willen leven).

De Satoshi gaat voor anker in de Golf van Panama en zal behalve kantoren en leefruimtes ook bars, restaurants, zwembaden en een waterpark bevatten. Het theater zal onder meer dienst doen als presentatieruimte voor de bedrijven. Betalen aan boord kan met de Bitcoin en de Amerikaanse dollar. Op 5 november, een dag na de overdracht van het schip, start de veiling van de eerste 100 kantoorruimtes in voormalige kajuiten. De eerste bewoners kunnen vanaf januari 2021 hun intrek nemen in de ‘cruise condos’. Volgens internetberichten wordt de prijs geraamd op 25.000 tot 50.000 USD per eenheid.

De initiatiefnemers noemen het ‘Crypto Cruise Ship’ de meest gezonde en veilige werk- en leefplek in de wereld. Ambitieus is het bedrijf alvast. “Net zoals het kunstmatige eiland Venetië is uitgegroeid tot een handelscentrum in de oude wereld, zijn wij ervan overtuigd dat het schip de start kan zijn van een nieuw Amerikaans Venetië en een belangrijke innovatiehub.” Initiatiefnemers van het project zijn de Amerikaanse bitcoin-ondernemer Chad Elwartowski en zijn Thaise vriendin. Zij haalden vorig jaar het nieuws toen de Thaise autoriteiten hun drijvende woning net buiten de territoriale wateren enterden.

© foto Ocean Builders

Comments