Cruise

Volledige Oasis-vloot terug in de vaart

Met de introductie van Oasis of the Seas vanuit Cape Liberty (New York) zijn de vier schepen van de Oasis-klasse van Royal Caribbean International opnieuw in de vaart. Oasis is dit najaar het grootste schip dat vanaf de Big Apple weekcruises verzorgt naar de Bahama’s, inclusief Royal Caribbean’s particuliere eiland Perfect Day at CocoCay.

De Oasis-klasse vormt een belangrijke hoeksteen van de vloot. Het zusterschip Harmony of the Seas biedt nog tot eind oktober weekcruises aan in de westelijke Middellandse Zee vanuit Barcelona en Civitavecchia (Rome). Symphony of the Seas vaart vanuit Miami naar de Caraïben. Allure of the Seas vertrekt wekelijks vanuit Port Canaveral (Orlando) naar het Caraïbisch gebied.

De schepen bezoeken op hun cruises in de Caraïben regelmatig CocoCay. Labadee, het tweede en oudste particuliere eiland van de maatschappij in Haïti, is zeker tot december uit het programma geschrapt. Dit heeft te maken met de aardbeving van afgelopen maand en de politieke onrust die in juli leidde tot de moord op president Jovenel Moïse. Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken vaardigde daarop een absoluut negatief reisadvies voor Haïti uit.

Volgend jaar keert de rederij de schepen om en verzorgt Allure of the Seas vanaf begin mei cruises vanuit Barcelona en Rome. Royal Caribbean heeft volgend zomerseizoen twee blikvangers in de Middellandse Zee. Naast Allure mei biedt Odyssey of the Seas, het nieuwste schip van de maatschappij, cruises aan vanuit Rome naar de oostelijke Middellandse Zee. Dit schip kwam pas enkele weken geleden in Florida in de vaart en steekt in april 2022 de Atlantische Oceaan over richting Europa.

© foto Royal Caribbean International

Comments