Cruise

Volgende NCL-schip wordt de Norwegian Prima

Norwegian Prima wordt de naam van het eerste schip van de nieuwe scheepsklasse die NCL de volgende jaren in de vaart neemt. Het nieuwe vlaggenschip van de rederij komt in augustus 2022 in de vaart en zal tijdens een reeks opeenvolgende cruises worden voorgesteld in Noord-Europa (vanuit onder meer Amsterdam en Southampton), Bermuda, Miami, Galveston en de Caraïben. “We willen het schip aan zoveel mogelijk mensen tonen. Hierdoor kunnen we echt onder de aandacht van een maximaal aantal reisprofessionelen komen. We lanceren de volgende jaren zes schepen en moeten daarom een enorm net uitwerpen,” zegt CEO Harry Sommer.

De Norwegian Prima zal van 11 december 2022 tot 19 maart 2023 vijftien cruises naar de Caraïben aanbieden vanuit Port Canaveral. Het schip zal daarna enkele afvaarten voorstellen vanuit Bermuda en vaart vervolgens door naar Noord-Europa. Van 25 mei tot 17 september 2023 worden Southampton en Reykjavik de vertrekhavens voor een reeks afvaarten van tien en elf dagen.

Norwegian Cruise Line heeft bij Fincantieri in Italië zes schepen van het Leonardo Project besteld. De schepen zullen 142.500 brutoton meten, 294 meter lang zijn en 3.215 passagiers ontvangen. Tot 2027 zal NCL elk jaar een zusterschip aan de vloot toevoegen. De volgende dagen en weken zal Norwegian Cruise Line meer details over de nieuwe scheepsklasse aankondigen. De rederij was de voorbije dagen in snelheid genomen toen een Aziatisch medium het dekkenplan van de nieuwe schepen publiceerde. Daarop besloot NCL om een eerste tipje van de sluier te lichten.

© rendering NCL

Comments