Newsflash

VLM houdt ermee op

Na de eerdere aankondigingen in augustus dat een groot aantal vluchten van VLM geschrapt zouden worden lijkt het doek nu definitief gevallen voor het Antwerpse VLM. SHS Antwerp Aviation, het moederbedrijf gaat in vereffening, dat werd beslist in de buitengewone aandeelhoudersvergadering van vandaag, vrijdag 31 augustus. Ondanks de eerdere berichtgeving dat de lijnen Londen en Zürich nog aangevlogen zouden worden, bleek het schrappen van de vluchten slechts de voorhoede van het einde van VLM. Alle vluchten vanaf de nacht van vrijdag op zaterdag worden geschrapt. Er kan wel nog naar een overnemer gezocht worden.

Luchthaven Antwerpen zegt mee te leven met alle personeelsleden, zowel het personeel van VLM als het eigen luchthavenpersoneel. Er zijn reeds contacten met andere airlines om op korte termijn de route naar Londen City over te nemen.

De stopzetting van VLM zal zeker een impact hebben op het aantal bewegingen en passagiers voor de luchthaven van Antwerpen. Toch werd er met deze omstandigheden reeds rekening gehouden en zal dan ook geen onherroepelijke schade teweegbrengen aan de luchthaven. VLM was verantwoordelijk voor 45% van de aangeboden capaciteit vanuit Antwerpen. Ondanks hun significant aandeel in capaciteit vertegenwoordigt VLM slechts 17% van de omzet. In de eerste 7 maanden van 2018 was VLM goed voor ruim 43.000 passagiers. Luchtvaartmaatschappijen TUI fly en flybe vervoerden in 2018 reeds ruim 120.000 passagiers. Flybe gaat nu de capaciteit op London Southend verhogen om de verbinding Antwerpen-London City op te vangen in afwachting van een nieuwe start op London City.
Marcel Buelens, CEO Luchthavens Antwerpen en Oostende-Brugge: ”Wij betreuren dit ten zeerste en leven mee met alle personeelsleden. Wij hadden hier reeds rekening mee gehouden en hopen dat we snel andere of bestaande airlines vinden die de verbindingen willen overnemen.”

Comments