Aviation, Newsflash

VLM Airlines Brussel verdubbelt vloot met extra A321

De nog jonge luchtvaartmaatschappij VLM Airlines, met zetel in Diegem, voegt nog deze zomer een tweede toestel toe aan haar vloot: een Airbus A321, het grootste type uit de A320-familie.

Het vliegtuig met 220 stoelen zal net zoals de huidige ex-Thomas Cook Airlines A320 (OO-TCT) ingezet worden voor ACMI- en charteropdrachten vanaf Brussels Airport.

 

Het zal bij velen nog steeds de wenkbrauwen doen fronsen dat VLM Airlines vanuit Brussel opereert met een Airbus A320. Het gaat hier dus niét om VLM Airlines Regional dat in Antwerpen is gevestigd en vanaf de luchthaven Deurne met Fokker 50’s vliegt.

Beide maatschappijen mogen dan wel onder dezelfde merknaam actief zijn, de maatschappij in Diegem is volledig onafhankelijk en staat volledig los van die in Antwerpen. Maar ze wordt wel geleid door Harm Prins, jawel… tot november 2017 ceo van VLM Airlines Regional in Antwerpen.

Verwarring

“Ik begrijp dat dit allemaal tot enige verwarring kan leiden”, geeft Prins in een gesprek met Travel Magazine toe. “Op termijn komt er wel een naamsverandering aan maar op dit moment heeft dit zeker geen prioriteit.”

Harm Prins: “Al onze aandacht gaat nu naar het creëren van een stabiele en solide basis voor deze maatschappij. Onze ambitie nu is om risicoloos de zomer door te komen. En dat zal ons ongetwijfeld aardig lukken want onze huidige en enige A320 vliegt bijna élke dag, 400 tot 450 uren per maand.”

“Dit deel van het bedrijf werd door de vorige eigenaars (SHS Aviation Antwerp, red.) verkocht aan nieuwe, Nederlandse investeerders. VLM Airlines NV is eigendom van SF Aviation Holding B.V. in Amsterdam, een dochtermaatschappij van SoftFlight B.V., eveneens gevestigd in Amsterdam. Het heeft dus niets te zien met Chinees kapitaal. Recent nog is het werkkapitaal verhoogd.”

Ook long haul

“Het is de ambitie van de aandeelhouders om een degelijk product in de markt te zetten, in de eerste plaats gericht op vluchten voor derden binnen Europa. Zo hebben we onze A320 de voorbije maanden kunnen verhuren aan o.a. TUI fly, TAP Portugal, Brussels Airlines, Air France, Air Malta, Adria Airways, Condor, Transavia France e.a.”

“De komst van een tweede toestel, de Airbus A321, is een bewuste keuze om verder te groeien. Er is buitengewoon veel vraag naar capaciteit én een grote nood aan charteropdrachten voor derden. We verkopen met VLM Airlines NV zelf geen vliegtickets. Dat kan in de toekomst veranderen want ook onze ambitie om met twee Airbus A330’s long haul naar Azië te gaan vliegen, blijft overeind.”

VLM Airlines NV hoopt de A321 tegen half juli operationeel te hebben. Momenteel bevindt het ex-Monarch-toestel zich bij Dublin Aerospace waar het van een volledig nieuw interieur wordt voorzien.

Met de komst van de A321, geleasd van het Ierse AerCap, wordt VLM Airlines NV de eerste en voorlopig enige maatschappij in België die met dergelijk toesteltype opereert. Binnen dit segment biedt het ook de meeste stoelen, namelijk 220.

Luk De Wilde – TM Aviation News

foto’s © VLM

Comments