Bestemmingen

Virunga National Park (Congo) gaat terug open

Het Virunga National Park in Congo, het oudste nationaal park van Afrika, zal op 15 februari 2019 opnieuw open gaan voor toeristen. Dat meldt Hans Van der Stock, product director van Live To Travel en organisator van reizen naar het Virunga National Park. Het park werd eerder gesloten omwille van de groeiende onveiligheid in het oosten van Congo. Het Virunga National Park staat onder leiding van de Belg Emmanuel de Merode. “Om Virunga op een veilige manier te kunnen bezoeken, zijn veel steviger maatregelen nodig dan in het verleden,” liet de Merode zich bij de eerdere sluiting ontvallen. Die maatregelen lijken vandaag genomen.

“De belangrijkste wijziging is dat bezoekers enkel nog met wagens van het park mogen vervoerd worden en dit enkel op vaste tijdstippen. De bedoeling is natuurlijk dat er geen enkel incident meer gebeurt bij de verplaatsing van A naar B, het moment waarop de bezoekers het meest kwetsbaar waren in het verleden,” aldus Van der Stock. “Vanaf vrijdag behandelt Live To Travel terug aanvragen voor het oudste nationale park van Afrika.“

Virunga staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en herbergt o.a. een derde van de wereldpopulatie berggorilla’s. Het park is bijna 8.000 km² en werd in 1925 opgericht.

Ontmoeting met de berggorilla’s.

Travel Magazine reisde begin vorig jaar af naar het Virunga National Park. Lees hier het bestemmingsverslag.

Comments