Cruise

Viking Sky meert af in Molde

De Viking Sky is zondagnamiddag aangekomen in Molde. Het schip van Viking Ocean Cruises kwam voor de Noorse kust in de problemen toen de motoren uitvielen en het schip op drift raakte. Er stond op dat ogenblik een zware storm en het Viking-schip dreigde op de rotsen ter hoogte van Hustadvika te belanden. De kapitein zond een noodsignaal uit en besloot het schip te laten evacueren. Aan boord bevonden zich 915 passagiers en 458 bemanningsleden. Diverse opvarenden liepen verwondingen op door het hevige rollen van het schip op de golven. Zeventien onder hen werden voor verzorging opgenomen in het ziekenhuis. Vijf helikopters en reddingsboten hebben samen 479 gasten in Molde aan land gebracht. Daar werden ze door hulpdiensten en het plaatselijke Rode Kruis begeleid naar hotels en een sporthal. Een deel van hen is intussen teruggevlogen naar huis. Tegen vanavond moeten alle passagiers zijn gerepatrieerd.

De bemanning van het schip kreeg zaterdagavond drie van de vier motoren opnieuw aan de praat. Toen het cruiseschip op eigen krachten kon verder varen, werd de evacuatie stopgezet. De Viking Sky kwam zondagnamiddag onder begeleiding van een sleepboot en twee offshore-bevoorradingsschepen aan in Molde.

De Viking Sky kwam pas in februari 2017 in de vaart als derde in een reeks van tien schepen die Viking Cruises in Italië laat bouwen. Het schip voor 930 passagiers verzorgt in het raam van zijn Arctisch programma cruises in Noord-Europa en was op weg van Tromsø naar Stavanger toen zaterdagmiddag het noodsignaal werd uitgestuurd. In een statement heeft Viking Cruises intussen aangekondigd dat de volgende afvaart, gepland voor 27 maart wordt afgelast. De rederij verwacht dat het euvel met de aandrijving snel kan worden hersteld en het bij deze ene afgelasting blijft.

© foto Viking Ocean Cruises

Comments