Cruise

Verlenging coronamaagregelen zet domper op SeaDream in Noorwegen

Morgen, woensdag, hervat SeaDream Yacht Club haar zomercruises in Noorwegen. De rederij stelt twee weekcruises voor tussen Oslo en Bergen en twee langere cruises van tien nachten tussen Oslo en Tromsø. Op deze routes bezoekt het cruiseyacht SeaDream I tal van kleinere fjorden en bestemmingen op de Lofoten die grotere schepen niet aanlopen. Daarnaast kunnen uw gasten deelnemen aan een herpositioneringscruise tussen Oslo en Civitavecchia (Rome). Deze cruise kan worden opgesplitst in twee deelsegmenten tussen Oslo en Bordeaux met vertrek op 10 augustus en tussen Bordeaux en Rome met afvaart op 18 augustus. Klik om de flyer te downloaden.

SeaDream had de startdatum gekozen in functie van de eerdere aankondiging van de Noorse regering om vanaf deze week volledig te heropenen. Gisteren, maandag, besliste de regering evenwel de opheffing van de coronamaatregelen met zeker een maand uit te stellen. Daarmee wil het land zich wapenen tegen een mogelijk vierde golf van de pandemie door de besmettelijke deltavariant.

Europeanen die volledig gevaccineerd zijn tegen Covid-19 of in een ‘groene zone’ wonen of er de jongste tien dagen hebben verbleven en dat ook kunnen bewijzen, mogen met het Europees digitaal coronacertificaat wel nog naar Noorwegen reizen. Wie uit een land of regio komt die anders kleurt, moet tot tien dagen in quarantaine. Ook wie de voorbije weken één dosis van het vaccin heeft ontvangen of jonger is dan 18 jaar moet in quarantaine. Zij kunnen die quarantaine op dag vier na aankomst in Noorwegen verlaten, indien ze een negatieve PRC-test kunnen voorleggen.

Door deze nieuwe maatregelen kunnen heel wat vakantiegangers niet langer naar Noorwegen afreizen voor een cruise met SeaDream of bijvoorbeeld Hurtigruten. Bij ons kleurt alleen Vlaanderen groen. Wie in Brussel of Wallonië woont, moet bij aankomst in Noorwegen in quarantaine. Maar ook inwoners uit onder meer Groot-Brittannië en de Verenigde Staten moeten in quarantaine, twee belangrijke klantengroepen voor SeaDream.

© foto SeaDream Yacht Club

Comments