Cruise

Verlengde Star Breeze verlaat de werf

Na bijna een jaar op de Fincantieri-werf in Palermo heeft Windstar Cruises de vernieuwde Star Breeze in ontvangst genomen. De ingrijpende werken omvatten onder meer de toevoeging van een 25,6 meter lang middenstuk en de installatie van vier ecologische motoren. Alle suites werden uitgerust met nieuwe badkamers. Er werd een nieuwe World Spa by Windstar ingericht en het zonnedek kreeg een nieuw kleedje. Gasten kunnen straks genieten van twee bijkomende eetgelegenheden: een Spaans restaurant en een barbecue op het buitendek. De verlenging van het vaartuig betekent dat de capaciteit van het schip met de toevoeging van 50 suites stijgt tot 312 passagiers.

Door de Covid-pandemie moest de Italiaanse scheepswerf eerder dit jaar enkele weken de deuren sluiten en daarna met beperkte mankracht heropenen. Dit leidde tot een aanzienlijke vertraging van de werken. De ‘nieuwe’ Star Breeze komt op 27 maart 2021 in de Caraïben in dienst en vaart vervolgens via het Panamakanaal naar Alaska.

Na de Star Breeze is nu de Star Legend aan de beurt. Het middenstuk werd al geïnstalleerd. Na de afwerking verlaat de Breeze begin 2021 de Siciliaanse werf. Het derde schip, Star Pride, gaat in januari 2021 naar het droogdok. Als alles volgens plan verloopt, komt de vernieuwde Pride in juli 2021 in Europa in de vaart. Aan het Star Plus Initiative hangt een prijskaartje van ruim 250 miljoen USD.

© foto Windstar Cruises

Comments