Cruise

Veranderingen aan de top van Costa en HAL

Costa Cruises kondigt belangrijke veranderingen aan in haar organisatie. De wijzigingen zijn een onderdeel van de bredere inspanningen van de Carnival Corporation om de activiteiten te verbeteren en de organisatie wereldwijd te mobiliseren voordat de cruises worden hervat. Michael Thamm, CEO Costa Group & Carnival Asia, zal de rol van algemeen directeur toevoegen aan zijn functie. Mario Zanetti (rechts op de foto) wordt met onmiddellijke ingang benoemd tot Chief Commercial Officer van Costa Cruises. Hij draagt de verantwoordelijkheid voor de commerciële operaties van het bedrijf en rapporteert aan Michael Thamm.

Neil Palomba, de huidige voorzitter, verlaat Costa Cruises en zal de rol van Executive Vice President en Chief Operations Officer voor Carnival Cruise Line op zich nemen. Palomba blijft de komende weken toezicht houden op de hervatting van de Costa-activiteiten om een soepele overgang te garanderen en de nieuwe verantwoordelijkheden geleidelijk over te nemen.

“De huidige pauze in onze cruiseactiviteiten heeft ons de mogelijkheid gegeven elk aspect van ons bedrijf te raffineren, van onze commerciële strategie tot het productontwerp, inclusief onze organisatiestructuur, om ervoor te zorgen dat we sterker terugkomen wanneer we onze activiteiten hervatten,” zei Michael Thamm, CEO Costa Group en Carnival Asia. “We danken Neil voor zijn uitstekende bijdrage aan het succes van Costa Cruises in de afgelopen zes jaar en wensen hem het beste toe met zijn nieuwe functie binnen de merkenfamilie van Carnival”.

De verhuis van Neil Palomba brengt nog een verschuiving binnen de Carnival Corporation met zich mee. Holland America Line heeft Gustavo (Gus) Antorcha aangesteld als President van de rederij. Hij volgt in die functie Orlando Ashford op die onlangs de maatschappij verliet. Antorcha werkte al sinds 2000 voor Carnival Cruise Line en bekleedde de functie van Chief Operating Officer. Die positie wordt nu dus overgenomen door Neil Palomba.

© foto’s Costa Cruises en Holland America Line

Comments