Cruise

Vanaf eind juli weer cruises naar Alaska

Princess Cruises, Holland America Line en Carnival Cruise Line varen vanaf eind juli terug naar Alaska. De aankondiging volgt op de beslissing van het Amerikaanse congres om de cabotagewet tijdelijk op te schorten voor cruiseschepen. Vorige week had ook de senaat zich al eenparig achter deze uitzondering geschaard. Alleen de president moet nu nog zijn handtekening zetten. Dit betekent dat cruiseschepen retourcruises naar Alaska kunnen inleggen zonder een Canadese haven aan te lopen. Dat land laat tot het voorjaar van 2022 alleen heel kleine cruiseschepen toe.

Onmiddellijk na de beslissing kondigde Holland America Line aan dat de Nieuw Amsterdam naar Alaska vaart. Het schip vertrekt van 24 juli tot 2 oktober elke zaterdag vanuit Seattle naar Juneau, Icy Strait Point, Sitka, Ketchikan, Glacier Bay en Stephens Passage. Bij Princess Cruises zal de Majestic Princess van 25 juli tot 26 september gelijkaardige weekcruises voorstellen. Voor Carnival Cruise Line bezoekt de Carnival Miracle van 27 juli tot 14 september Alaska.

Carnival is bovendien van plan om vanaf juli vanuit de Verenigde Staten weer naar de Caraïben te cruisen. De Carnival Horizon zou varen vanuit Miami en de Carnival Breeze vanuit Galveston. In de loop van volgende week zal de rederij de details publiceren. Arnold Donald, CEO van de Carnival Corporation noemt het alvast groot nieuws voor cruisepassagiers die de wereld willen verkennen en de gemeenschappen in Alaska die in grote mate afhankelijk zijn van de cruise-industrie en door de coronacrisis vorig jaar al zwarte sneeuw hebben gezien.

Verwacht wordt dat ook de Royal Caribbean Group eerstdaags plannen voor cruises in Noord-Amerika zal aankondigen. Michael Bayley, CEO van Royal Caribbean International liet de voorbije dagen weten dat zijn maatschappij elke dag een stap dichter bij de heropstart staat. Ook heeft de rederij haar afvaarten met Vision of the Seas vanuit Bermuda deze week geannuleerd. In de mededeling zegt de maatschappij dat ze het schip deze zomer nodig zal hebben voor cruises naar het Caraïbisch gebied.

De afvaarten staan open voor gasten die volledig zijn gevaccineerd en hun laatste prik minstens 14 dagen voor de inscheping hebben ontvangen. Ook alle bemanningsleden zullen volledig gevaccineerd zijn. In diverse cruisehavens in de VS zijn hiervoor sinds twee weken tijdelijke vaccinatiecentra ingericht.

© foto Princess Cruises

Comments