Cruise

Vanaf 4 juli inschepen op MSC Seaside in Marseille

Vanaf 4 juli kunnen cruisepassagiers in Marseille inschepen aan boord van de MSC Seaside. Dat heeft Patrick Pourbaix, MSC-directeur voor België, Luxemburg en Frankrijk meegedeeld op een virtuele persconferentie. De Franse regering kondigde vorige week een geleidelijke versoepeling van de Covid-maatregelen aan. Daarbij zijn alle cruisehavens vanaf 30 juni opnieuw open zonder beperkingen qua passagiersaantallen.

Patrick Pourbaix: “Wij hebben bovendien de toestemming gekregen om Marseille te gebruiken als inscheephaven voor de Belgische en Franse gasten. De aanloop van 4 juli wordt meteen de maiden call van de MSC Seaside in Marseille. De beslissing volgt op een inspectie door de lokale autoriteiten aan boord van de MSC Grandiosa in Genua. Dit verslag was zeer lovend over onze protocollen en maatregelen op het vlak van social distancing. In het rapport stelt het brandweerkorps onder meer dat dergelijke vergaande maatregelen niet bestaan aan land.”

Volgens Pourbaix was de aangekondigde versoepeling van de Covid-maatregelen de trigger om de cruiseverkoop voor het zomerseizoen in gang te zetten. Het call center van de rederij draait sinds vorige week weer op volle bezetting en de medewerkers worden overrompeld met vragen en boekingen. Volgens de directeur is er niet alleen veel vraag voor de zomer, maar eveneens voor het winterseizoen. “Ik ben zeer optimistisch voor de zomer en ben ervan overtuigd dat de situatie zich de volgende maanden snel zal normaliseren. Voor de winter 2021-2022 zitten we bijna op het niveau van vóór de coronapandemie.”

Daarnaast praat MSC Cruises nog met de Spaanse autoriteiten om ook daar de nodige toestemmingen te bekomen. De bedoeling zou zijn om Frankrijk te gebruiken voor de MSC Seaside en Barcelona voor de MSC Grandiosa. Dat laatste schip zal zich richten tot de Spaanse markt en Marseille niet aanlopen. Vanaf juni zullen daarnaast vanaf Venetië en Trieste ook opnieuw drie schepen richting Griekenland varen. De route van de MSC Seaside omvat deze zomer aanlopen in Genua, Civitavecchia, Marseille en twee nieuwe havens: Syracuse op Sicilië en Taranto in Puglia.

Hoewel het MSC-protocol zijn efficiëntie het afgelopen jaar heeft bewezen en de passagierscapaciteit makkelijk kan worden opgetrokken tot 80 procent, blijven de schepen momenteel uitvaren met een maximale passagiersbezetting van 70 procent.

© foto MSC Cruises

Comments