Newsflash

Vanaf 15 mei is Zeebrugge-Rosyth terug

Met het verdwijnen van de Noordzee-dienst op Schotland, verloren we ook de heerlijke verbinding Zeebrugge-Rosyth waarmee we, na een nachtje varen, meteen in de Highlands stonden. Ideaal voor wie een Schotlandreis plande. Maar dit komt terug, zij het enigszins anders.

Meerdere jaren al biedt DFDS liefhebbers de kans om mee te varen met haar vrachtschepen op de lijn Gent-Göteborg (Zweden). Vanaf 15 mei wordt het ook mogelijk om vanuit Zeebrugge comfortabel mee te reizen als passagier met de auto, moto, mobilhome of caravan naar de haven van Rosyth. Ideaal voor wie van slow-travel houdt, want de overtocht vraagt wat meer tijd dan vroeger: 23 uur. Alle comfort is aan boord, maaltijden zijn voorzien, maar gebruik van internet en smartphone aan boord mag je vergeten. Maar ook dat kan best een meerwaarde zijn.

De maatschappij biedt drie afvaarten per week aan met vertrekken vanuit Zeebrugge op maandag om 18 uur, op woensdag om 24 uur en op zaterdag om 10 uur. De terugreis vanuit Rosyth vangt aan op dinsdag om 20 uur, op vrijdag om 4 uur en op zondag om 12 uur.

De dienst tussen Zeebrugge en Rosyth werd in 2002 opgestart door Superfast Ferries, maar die hield het na de zomer van 2008 voor bekeken. In 2009 nam Norfolkline de passagiersdienst over, maar die stopte er na anderhalf jaar al opnieuw mee. Sinds december 2010 wordt vanuit Zeebrugge nog enkel vracht verscheept naar Schotland. De DFDS-passagiersverbinding vormt alvast een concurrent voor P&O Ferries die al decennialang een dagelijkse nachtdienst voor vracht en passagiers onderhoudt tussen Zeebrugge en Hull nabij York.

Boekingen verlopen via de vrachtafdeling van DFDS, met een mail naar paxbookings.gent@dfds.com

© MBZ

Comments