Reisindustrie

Vakantiesalon Antwerpen: nieuwe bestemmingen & nieuwe formules

Van donderdag 24 januari tot en met 27 januari opent het Vakantiesalon Antwerpen in Antwerp Expo zijn deuren!  Naast klassieke bestemmingen krijgt de bezoeker dit jaar heel wat nieuwe en originele reisformules voorgeschoteld.

Nieuwe bestemmingen dichtbij en ver weg

Europa heeft nog tal van minder bekende bestemmingen die niet onder het zogenaamde overtoerisme lijden. Zo stelt Megzuri Travel uitsluitend reizen naar Georgië voor, een land met ontzettend veel mogelijkheden voor actieve zomer- en wintervakanties. Dichterbij aan de Adriatische Zee biedt Liria Travel unieke reiservaringen naar Albanië door een combinatie van eeuwenoude cultuur, verlaten stranden en indrukwekkende natuur. Tine Maenhout van Modern Vikings woonde en werkte een tijd in IJsland en organiseert nu bijzondere reizen naar het land.  IJsland bezoek je niet alleen voor de overweldigende de natuur maar het is ook een hot spot geworden is voor muziek, wellness en gastronomie. Reisorganisatie Destination Green komt naar de beurs met onder meer gezinsvriendelijke vakanties in Finland waaronder verhuringen van huisjes midden in de natuur. Tijdens het salon stelt de regio Navarra zijn cultuurhistorisch patrimonium voor en de mogelijkheden voor actieve vakanties in een authentiek stukje Spanje.

De belangstelling voor verre en avontuurlijke reizen blijft groeien. Het Vakantiesalon Antwerpen laat je kiezen uit verschillende all-in formules of cruises maar dit jaar zijn er een aantal formules en bestemmingen die zich voor het eerst op de Belgische markt voorstellen:

Avila Reizen is zopas de exclusieve agent van National Geographic Expeditions geworden en de nieuwe programma’s omvatten overlandreizen en expeditiecruises naar bestemmingen wereldwijd. Asteria Reizen biedt o.a. nieuwe expedities aan naar Kongo en Kameroen. Anubhuti is een nieuwe reisorganisatie met originele themareizen, waaronder vrouwenreizen, naar India en Nepal.  Op het Vakantiesalon Antwerpen vind je ook reisformules naar bestemmingen die niet door iedereen bezocht worden en waarvoor het zich loont om zich door specialisten te laten informeren: Ethiopië, Uganda, Mauritanië, Congo Brazzaville, Suriname, Iran, …

Nieuwe formules

Gezinsvakanties krijgen dit jaar extra aandacht. Exposanten met een specifiek aanbod zijn makkelijk terug te vinden op de kidsroute. Steeds meer reisorganisaties bieden avontuurlijke gezinsvakanties aan op verre bestemmingen. Wie liever alleen reist, moet naar de stand van Jempi Alleenreizenden. Voor motorliefhebbers staan verschillende aanbieders met motorreizen in hal 2. In diezelfde hal vind je heel wat mogelijkheden voor een originele vakantie in een B&B: van een kindvriendelijk verblijf in joerten bij Le Mas Nomade in Zuid-Frankrijk tot een historische B&B in een afgelegen dorp in Griekenland.

Luxevakanties biedt de B&B Chateau Valcreuse en voor golfvakanties ga je naar de stand van Exclusive Destinations waar je zelfs een partijtje golf probeert. Zoek je een exclusieve maar avontuurlijke cruise, laat je dan bij ATC Cruises informeren over de nieuwe zeilcruises van rederij Star Clippers langs de kusten en oerwouden van Borneo.

Vakantiesalon Antwerpen biedt dit jaar daarenboven heel wat meer aanbieders met actieve vakanties voor alle budgetten: vakantie te paard, wandel- en fietsvakanties, duiken, surfen, kanoën, golf,…

Ook in kampeerland zijn heel wat nieuwigheden te ontdekken: Op je auto slapen is een campingconcept waarbij je een tent op het dak van je auto monteert. De beste campings van Slovenië presenteren voor het eerst hun land en hun aanbod in de Julische Alpen.

Bezoekers aan een van de vier beurzen hebben meteen ook gratis toegang tot de andere vakantiebeurzen en tot alle animaties (fietsparcours, golfbaan, duiktank, petanquepiste, sky swing, surfboarding, …). Tijdens het weekend is kinderopvang voorzien.

Meer informatie over de beurzen op www.vakantiesalon-antwerpen.be , www.bnbdays.be, www.letscamp.be, www.beursaventuria.be

Comments