Cruise

Vaartesten Rotterdam en MSC Seashore

De Rotterdam van Holland America Line is terug op de Fincantieri-werf in Marghera nabij Venetië na een tweede en finale reeks zeetesten. In een mededeling zegt de rederij dat de seatrials goed zijn verlopen. “Na het succesvol afronden van twee reeksen proefvaarten voor de Adriatische kust kunnen we niet wachten om haar officieel te verwelkomen in onze vloot,” klinkt het.

Fincantieri levert de nieuwe Rotterdam eind juli op. De inaugurale cruise is gepland voor 1 augustus, maar Holland America Line heeft nog steeds niet officieel meegedeeld of het schip op die datum effectief in de vaart komt. Sommige media kondigen aan dat de Rotterdam op 21 augustus in Nederland wordt gedoopt, maar ook dat heeft de maatschappij nog niet bevestigd.

Nog bij Fincantieri is MSC Seashore voor het eerst naar zee vertrokken. Het eerste schip van de Seaside Evo-klasse heeft de scheepswerf in Monfalcone nabij Trieste verlaten voor een serie technische testen. Na afronding van de seatrials keert het schip terug naar de werf voor de verdere afwerking van de interieurs.

MSC Seashore komt op 31 juli in de vaart en zal cruises aanbieden in de westelijke Middellandse Zee. Volgende winter vaart het resortschip in de Caraïben. MSC Seashore wordt na MSC Virtuosa die vanaf 20 mei in Groot-Brittannië vaart, het tweede schip dat de rederij dit jaar lanceert. In 2023 volgt een zusterschip van de MSC Seashore.

© foto Holland America Line & MSC Cruises

Comments