MonumentValleyHeader

Utah: Life Elevated

De staat Utah, in het westelijke deel van de Verenigde Staten, is zeer uitgestrekt. Dat maakt dat er ongelofelijk veel te ontdekken, te doen en te zien is! Tussen de noordelijke en zuidelijke staatsgrens leg je – in vogelvlucht – al snel 550 km af. Tijdens een route door Utah, merk je dus al snel vele verschillen, op het gebied van geologie en klimaat. In het zuiden van de staat wordt dit duidelijk wanneer je per mountainbike of via Scenic Byway 12 door Grand Staircase National Monument rijdt. Het bestaat uit een verzameling van massieve, natuurlijke ’traptreden’ die aflopen richting de Grand Canyon. In deze regio vind je ook rotslagen in vijf kleuren, waaronder roze en vermiljoen. Of wat dacht je van een prachtige omweg via de Burr Trail doorheen magnifiek uitgesneden canyons?

Indien jouw klant wil afreizen naar Utah, raad hem/haar dan zeker aan om de lokale agenda’s erop na te slaan. In Utah is immers altijd wat te beleven! De staat viert haar eigen onafhankelijkheidsdag op 24 juli, waarbij je zonder twijfel enkele prachtige parades zal zien passeren. St. George is in 2021 gaststad voor de Iron Man – het wereldkampioenschap triatlon – en in Kanab vieren ze volgend jaar hun 150ste verjaardag. Deze plek heeft iets magisch en host ieder jaar de fantastische Balloons and Tunes Roundup met meer dan 50 ballonvaarders!

Word een Utah Expert!

Start de trainingen via het USA Discovery Program:

Activiteiten

Utah geldt als een outdoor walhalla, en dat het hele jaar door. Over het algemeen beschikt het over een halfdroog klimaat met voldoende zonuren, gelegen op een grotere hoogte. Je doet er nooit slecht aan om wat zonnecrème en voldoende water mee te nemen. Door de hoogte- en temperatuurverschillen kan je in deze staat golfen en skiën op dezelfde dag!

Of wat dacht je van canyoning, raften, een toertje in een sandbuggy, mountainbiken of hiken? Paardrijden, vissen of ballonvaren?

Utah beschikt maar liefst over 5 Nationale Parken: Arches, Bryce Canyon, Canyonlands, Capitol Reef en Zion National Park – The Mighty Five genoemd. Als dat nog niet voldoende mogelijkheden geeft om je in de buitenlucht te begeven, zijn er nog talrijke Nationale Staatsparken, bossen en monumenten. Utah is niet gemaakt om thuis te zitten. Je zit in het midden van het avontuur!

Base camps

Om de talrijke Nationale Parken, Staatsparken en Nationale Bossen te gaan ontdekken, zijn er in zuidelijk Utah talrijke, kwalitatieve uitvalsbasissen om uit te kiezen.

St. George is een voorname stad in het zuidwestelijke puntje van Utah, Greater Zion genaamd, en ontvangt al een groot deel buitenlandse toeristen. Vertrek van hieruit op uitstap naar Zion National Park voor een bezoek aan The Narrows voor een wandeling door één van de grilligste rotsformaties van het Park of doe een canyoning door één van de vele andere ‘slot canyons’. Of heb je al eens gedacht aan een ‘glamping’-ervaring voor uw klanten, zoals die van Under Canvas?

Springdale geldt als één van de ‘best practices’ in duurzaam toerisme. Het dorpje ligt in het Zion National Park en is omringd door de rode bergen, maar heeft er tegelijk voor gekozen om alle elektriciteitskabels onder de grond te laten lopen, heeft haar zijpaden verbreed en fietsvriendelijk gemaakt, heeft voor extra publieke parkings gezorgd om het centrum autovrij te houden en biedt shuttles naar het park aan voor al haar bezoekers.

Iets noordelijker liggen Cedar City en Brian Head, een gezellig stadje en dito bergdorp die volop in ontwikkeling zijn. Je merkt de geschiedenis van de mijnindustrie en ook het stationsgebouw werd prachtig onder handen genomen. Gloednieuw is het Spy Adventure, waarbij je ondergedompeld wordt in een undercover-onderzoek. Iron Springs Resort is een topaccommodatie en Cedar Breaks is perfect voor sterrenkijken omdat er hier absoluut geen luchtvervuiling is! Skiën is hier een favoriet tijdverdrijf.

Aan de grens met Arizona ligt het magische Kanab. ‘Abra Kanabra’ geldt hier als toverwoord. Het dorpje biedt mogelijkheden om iedere dag iets nieuws te ontdekken, zoals de prachtige noordelijke rand van de Grand Canyon of de Vermillion Cliffs, net over de staatsgrens. In de buurt vind je het iconische Amangiri, één van de prachtigste resorts ter wereld!

Inschrijven en inloggen op het USA Discovery Program:USADiscoveryProgram.com

Deelnemen aan de Utah Specialist training: klik hier

De overkoepelende website van Brand USA: TheBrandUSA.com