Analyse, Bestemmingen

Utah met USA Travel

USA Travel was er als de kippen bij om op uitnodiging van de Utah Office of Tourism enkele goede partners mee op sleeptouw te nemen naar Utah. Deze staat is omgeven door de Rocky Mountains en telt het grootst aantal nationale parken, na Alaska. Zes enthousiaste reisagenten stapten eind oktober aan boord van Delta-KLM-Air France voor een weekje roadtrippen. Op het programma: avontuur en onvergetelijke momenten. 

Door Béatrice Demol, senior reporter Travel Magazine

Drie thema’s

Het is niet de eerste keer dat Olivier Barthez (Utah Office of Tourism) een touroperator gespecialiseerd in de V.S. meeneemt naar Utah, maar deze keer was de uitdaging anders. “De touroperators kennen a priori de regio, wij moeten hen helpen de programma’s te finetunen door ze te laten kennismaken met de operatoren ter plaatse. De reisagenten hebben er geen boodschap aan om hotels te bezoeken. De standaard hotels zijn gekend door de to’s en ze kunnen hen daarin vertrouwen. Het is belangrijk dat ze de bestemming beleven zoals hun klanten, door activiteiten te doen, de logies uit te testen en te gaan eten in de restaurants. We willen reisagenten de staat laten beleven zoals het echt is. Maar een week is daarvoor natuurlijk altijd te kort.” Drie thema’s werden tijdens de reis weerhouden. ‘Utah buiten het seizoen’, ook buiten de zomermaanden is er in Utah heel wat te beleven! Als het weer een beetje te grillig is, staat een aangepast programma klaar. ‘Openlucht’: de landschappen in Utah zullen zowel sportievelingen, wandelliefhebbers als fotografen kunnen bekoren. Tot slot zijn er de ‘Atypische parken’. Minder bekend maar wel erg toegankelijk. Mooie alternatieven voor de grote must-sees in Utah. Even majestueus, maar minder toeristisch.

De route en de beleving

Wat de activiteiten betreft, was de zipline een schot in de roos bij de hele groep; zelfs nog spectaculairder dan de helikoptervlucht. De schrik die velen hadden, verdween als sneeuw voor de zon door de feilloze en leuke organisatie. Tijdens de studiereis werd er ook heel wat afgewandeld. Elke wandeling werd erg geapprecieerd voor verschillende redenen, maar de bijzondere landschappen waren er steeds. De volgorde van de rondreis is er niet voor niets. Salt Lake City gaf ons een idee van het stadsleven in Utah. Helper was een historische stop. De belangrijkste parken, off the beaten track, van Moab tot St George, twee bijzondere steden vanwege hun ligging in het hart van de canyons en parken. Goblin Valley, State Park, Capitol Reef, Bryce Canyon National Park, Snow Canyon State Park, White Pocket en Zion… De Highway 12 die al deze punten met elkaar verbindt, is op zich al een bestemming. De landschappen onderweg zijn adembenemend mooi, en onderweg rij je voorbij enkele bijzondere plekjes zoals Hanksville, Torrey, Kanab, Springdale,…

Pluspunten

Gastvrijheid ‘made in the USA’! Kleine cadeautjes en attenties bij elke stop, in samenwerking met zeer proactieve plaatselijke diensten voor toerisme. Een ‘single’ kamer voor iedereen, zeer gewaardeerd, vooral als de tijd dringt! Een vlekkeloze organisatie met de nodige flexibiliteit! Een ander pluspunt is het roadbook, uitgewerkt door USA Travel, wat volgens de reisagenten echt het verschil maakt. Het is uiterst compleet en voorzien van alle praktische informatie over de bestemming, de bezochte plaatsen, inclusief alle routes en plattegronden van de accommodaties. Daarnaast presenteert het alle activiteiten, nuttige adressen en nummers, wandelkaarten van parken en zelfs ruimte voor notities. Tot nog toe was dit roadbook exclusief voorbehouden voor de rondreizen en op aanvraag ook voor individuele reizen. Het zou kunnen dat dit roadbook binnenkort wordt uitgebreid naar alle reizen, met of zonder toeslag. Alle deelnemers waren zeer enthousiast over dit roadbook. Een bewijs dat papier nog altijd zijn plaats heeft in de reiswereld, ondanks alle online toepassingen. Een extra argument dus om met USA Travel samen te werken, dat de reputatie heeft snel en efficiënt te reageren op offerte-aanvragen.

Reacties

Marjan De Winter (Travel Plus Antwerpen): “Het was een fantastische reis. De groep was super en elke dag bracht nieuwe avonturen. Ik ben niet erg avontuurlijk aangelegd en had een beetje schrik bij de sportieve activiteiten. Maar ik heb het volledige programma mee gedaan en mijn klanten zullen blij zijn dat ik mijn ervaringen met hen kan delen. Vooral klanten op zoek naar een vakantie met leuke activiteiten en natuur. Zeker ook aan te raden voor een familie met jong volwassenen. In Utah kan je erg veel doen terwijl je toch een poosje ter plaatse blijft. Er zijn bijzondere plekken, ruim activiteitenaanbod en gastronomische restaurants. Moeilijkheid is de hotellerie omdat mijn klanten eerder zoeken naar het betere hotel, maar ik weet dat USA Travel aan mijn vragen tegemoet kan komen.”

Onvergetelijk voor mij is… White Pocket

Catherine Dedeurwaarder (RTK Moeskroen): “Ik heb nooit eerder een studiereis gedaan zonder hotelbezoeken en met de focus op activiteiten en belevingen. Utah zal ik aanprijzen als bestemming voor actieve reizigers en klanten die geen all-in vakantie wensen. Hoewel ik persoonlijk misschien ook wel wat meer cultuur en geschiedenis had willen meepikken, net zoals sommige van mijn klanten. Omdat de verschillende parken dichtbij elkaar liggen, de wegen erg goed zijn en de landschappen overal overweldigend, kan je hier gemakkelijk tien dagen blijven. Ook White Pocket, dat iets meer afgelegen ligt, is de omweg meer dan waard! De weg erheen op zich is al een beleving!”

Onvergetelijk voor mij is… Delicate Arch

Annelies Vandendriessche (Reizen Van Renterghem Brugge): “Dit type reis is ideaal voor mijn cliënteel dat een tikkeltje meer wenst. Veertigers die graag een actieve vakantie willen beleven met het gezin. Mensen voor wie de bestemming en de activiteiten ter plaatse belangrijker zijn dan het hotel waarin ze overnachten. De voorgestelde hotels hadden telkens een zeer goede ligging, met mooie uitzichten. Er zijn ook steeds meer charmante boetiekhotels te vinden. Deze studiereis is erg geslaagd. Het roadbook van USA Travel is een extra troef!”

Onvergetelijk voor mij is… White Pocket

Lesley Rogmans (USA Travel) : “Ik ken de bestemming maar ik heb tijdens de reis erg veel nieuwigheden ontdekt, zoals de zipline of de wandeling in het water bij Narrows in Zion, of het plekje Helper waar we een museum bezochten. Hetzelfde geldt voor de overnachtingen. Er zijn meer boetiekhotels gericht op de Europese klant. Ik ga enkele routes aanpassen, overal waar we geweest zijn kunnen we drie nachten voorstellen, om zo de hele regio te verkennen zoals Moab of St George. Ik heb tijdens de reis ook kennis gemaakt met een totaal andere keuken dan hetgeen wij Europeanen verwachten (‘een hamburger op elk uur van de dag’). Het cliënteel van de reisagenten is zeer uiteenlopend, wat het voor ons extra uitdagend maakt om elke reis op maat uit te werken.”

Onvergetelijk voor mij is… Peek-a-Boo

Olivier Barthez (Utah Office of Tourism) : “De reacties van de agenten zijn erg belangrijk voor ons. Ook voor de touroperator maar ook voor mij omdat ik zo in de toekomst beter kan inspelen op de wensen van de klant. De zipline in Moab bijvoorbeeld is iets nieuws en iedereen heeft die erg leuk gevonden. Hierdoor weet ik nu dat de zipline voor heel wat mensen gemakkelijk toegankelijk is. Het is erg belangrijk voor mij om goed te luisteren naar de ervaringen van onze bezoekers, zowel op vlak van activiteiten als logiesaanbod.”

Wie, wat, waar?

Wanneer: 25 oktober – 3 november (8 dagen/7 nachten)

Organisatie: USA Travel in samenwerking met Utah Office of Tourism en Delta-KLM-Air France

Vlucht: Brussels-Amsterdam-Salt Lake City & St George-SLC-Atlanta-Brussels via Delta Airlines

Deelnemers: Kiriakoulla Fotaras (Service Voyages Ciney), Annelies Vandendriessche (Reizen Van Renterghem Brugge), Catherine Dedeurwaarder (RTK Moeskroen), Antonella Siddu (Loriane Voyages Gilly), Marjan De Winter (Travel Plus Antwerpen)

Begeleiding: Olivier Barthez (Utah Office of Tourism) en Lesley Rogmans (USA Travel)

Verblijfhotels: Hampton Inn SLC Downtown (Salt Lake City), Hyatt Place Moab (Moab), Capitol Reef Resort (Torrey), Bet Western Plus Bryce Canyon Grand (Bryce Canyon City), Canyons Boutique Hotel (Kanab), Springhill Suites by Marriott (Springdale, Inn on the Cliff (St George))

Bezocht hotel: Red Cliffs Lodge (Moab)

Brochures: De brochure ‘Verenigde Staten’ van USA Travel bevat enkele voorbeelden van rondreizen en fly & drives om klanten te inspireren tot een à la carte aanvraag. Het programma Hidden Gems of Utah is beschikbaar via de website van de touroperator. De reisgids Utah Life Elevated, uitgegeven door Utah Office of Tourism, komt in januari uit. Voor het eerst zal deze gids ook in het Nederlands beschikbaar zijn!

Lees meer over Utah in TM 437 – bekijk alle foto’s hier.

Comments