Bestemmingen, Newsflash

Update: aardbeving Lombok

© Indonesia Tourism

Het is ondertussen duidelijk dat het noorden van het eiland Lombok afgelopen zondag zwaar getroffen werd door de aardbeving van 7 op de schaal van Richter. Het dodentol is inmiddels opgelopen tot 347. Reddingswerkers zoeken nog altijd verder naar overlevenden. Volgens de BBC zijn naar schatting 2000 toeristen geëvacueerd van de Gili-eilanden en daarbovenop zitten zo’n 20.000 Indonesiërs zonder huis.

Paul Ryckaseys van Imagine Travel: “Het is hoogseizoen in Indonesië en dus hebben wij momenteel veel klanten ter plaatse. Op Bali heeft iedereen de aardschok goed gevoeld en was er in eerste instantie lichte paniek. Ondertussen is de rust daar teruggekeerd. Alle reizen in Bali kunnen doorgaan zoals voorzien. Er is beperkte schade in Denpasar. In Lombok en de Gili-eilanden is de situatie moeilijker. We hadden dit weekend gelukkig geen klanten ter plaatse. Momenteel bekijken we de alternatieven met de reizigers die in de komende dagen deze regio’s bezoeken, in functie van hun programma en de wensen van de klanten zelf. Uiteraard hebben wij heel regelmatig contact met onze lokale vertegenwoordiger ter plaatse, die de situatie voor ons zeer goed opvolgt.”

Eric Morren van Footprints: “Het epicentrum lag in het noorden van het eiland Lombok en was tot in Bali goed voelbaar. Bepaalde hotels in het gebied rond Senggigi en op de Gili-eilanden hebben lichte schade opgelopen. Tot op heden zijn er geen Belgische slachtoffers te betreuren. Onze gedachten gaan wel uit naar eenieder die getroffen is door dit natuurgeweld. Ondanks het feit dat de beving ook werd waargenomen in Bali, kunnen we stellen dat er geen reden is tot ongerustheid voor klanten die op dit moment in Bali op vakantie zijn. Wij volgen de situatie van nabij op en zullen verder berichten indien nodig.”

De nationale dienst voor toerisme van Indonesië verspreidde een persbericht waarin de toestand werd toegelicht. “Er raakte geen enkele toerist gewond bij de schok maar de materiele schade is aanzienlijk. De luchthavens van Lombok (Lombok International Airport) en de luchthaven van Bali (Ngurah Rai International Airport) functioneren normaal. Ook het tsunami-alarm werd opgeheven. Er wordt gevraagd aan toeristen om kalm en aandachtig te blijven en om de adviezen van de autoriteiten goed op te volgen. We raden aan om reizen naar Lombok te vervangen door andere bestemmingen in Indonesië, zoals bijvoorbeeld Java.”

Comments