Analyse

United denkt aan non-stop Brussel-San Francisco

Sinds 23 mei zet United dagelijks een Boeing 787-10 in op haar Brussel-New York Newark-route. De nieuwe Dreamliner is niet alleen uitgerust met een volwaardige Premium Plus Economy Class, maar ook met een indrukwekkende Polaris-cabine – voortaan de troetelnaam voor Business Class. Tijdens een korte maar stijlvolle famtrip met enkele reisprofessionals, maakte United Country Sales Manager Belux Alexander Vanryckeghem een update van het United van vandaag, een maatschappij die er na een periode van fusie alles aan doet om ronduit de beste Amerikaan te worden.

© United

Reacties van de deelnemende reisprofessionals

Veerle Denaux (Managing Director FCM Travel Solutions): “… Polaris aan boord van de Dreamliner? Een droom! Aangenaam licht, constante zuurstoftoevoer, een flatbed met heerlijk dekbed en veel opbergruimte. De heenreis naar de US vliegt zo voorbij met de lekkere maaltijden en het uitgebreide inflightprogramma. Vòòr de terugreis zijn een glaasje Piper Heidsieck-champagne en à la carte-diner in de ruime United Polaris-lounge te Newark ideaal om aan boord van de vlucht meteen in slaap te vallen…”

Peggy Bodson (Airline Purchasing Manager TUI): “… Dit nieuwe toestel is een stuk groter, met opvallend meer capaciteit aan boord. In het nieuwe Polaris-product is aan elk detail gedacht om zo comfortabel mogelijk te reizen. De crew is uiterst professioneel en vriendelijk, en ook de catering was pure verwennerij. In de Polaris-lounge in Newark is het aangenaam vertoeven met een uitgebreide pre-flight maaltijdkeuze en een lekker glaasje wijn aan de mooie bar. Kortom een dikke pluim voor het ‘nieuwe’ United Airlines….”

Petra Buelens (Senior Air Products Manager Connections): “… Dream away in Polaris on the Dreamliner 787-10! De businessclasscabine geeft meteen een gevoel van ruimte, waarbij het klassieke kleurenpalet met moderne twist samen met de moodlighting zorgen voor een serene sfeer aan boord. De seat zelf is afgeschermd en geeft een cocoongevoel, zit/ligt heerlijk en is voorzien van veel opbergruimte, inclusief kastje met spiegeltje ideaal voor een snelle check na een dutje! De uitgebreide amenitykit, Saks Fifth Avenue-kussen, deken en matras en de zachte fleece-pantoffeltjes zorgen voor wat mij betreft voor de finishing touch qua on-board comfort. Ander pluspunt zijn de ‘love seats’, waarvan er enkele voorzien zijn in de middenpartij zodat koppels en andere samenreizenden nog echt naast elkaar kunnen zitten zonder over afscheidingen heen te moeten praten/kijken. Het aanbod aan warme snacks tussendoor werd pro-actief toegelicht door de crew, terwijl dat anders vaak onvermeld wordt gelaten. Consistente kwalitatieve en persoonlijke service aan boord. De Polaris Lounge… Voor wat mij betreft een aanrader. Het interieur is uitnodigend, eigentijds en smaakvol. Als je nood hebt aan nachtrust tijdens de vlucht en liever op voorhand geniet van een drankje en een maaltijd, heb je de keuze tussen de à la carte-dining of het buffet, waarbij het food & beverages-aanbod niet onder moet doen voor de wining & dining-experience aan boord. Dikke plus!”

Steven Lauriks (Industry Relations Manager UNIGLOBE Belux Travel): “… Een prima businessclassproduct met uitstekende en makkelijk te bedienen lie-flat-stoelen in een aangename setting, waarbij je als businessclasspassagier toch min of meer in een persoonlijke cocon zit en niet snel gestoord zal worden door andere passagiers. Dat geldt zowel voor de window- als voor de aisle-seats. Daardoor heb je de mogelijkheid rustig te kunnen werken of te ontspannen en bovendien helpt daarbij ook een fantastisch entertainmentprogramma, met o.a. een bijzonder ruim aanbod aan films en muziek, allemaal te starten en te pauzeren ‘on demand’. Fijne catering en een opvallend attentvolle en vriendelijke crew, zowel op de heen- als de terugreis, tilde deze businessclasservaring nog een niveau hoger. United Airlines heeft het met dit Polaris-product knap voor mekaar!…”

Christel Daeseleire (Managing Director TRAVEL PLUS): “… Polaris is voor zakenreizigers een topproduct. Waarom? Zeer private stoelen, wat zeer geapprecieerd wordt door zakenreizigers. De cabine niet te groot, ruime toiletten, goede persoonlijke service. De Polaris Lounge in Newark was ronduit top…”

Meer over United via deze link, en in Travel Magazine 430 van 21 juni 2019.

 

Door Gerrit Op de Beeck

Comments