Cruise

Ukko Metsola (Royal Caribbean) leidt CLIA Europe

Ukko Metsola van de Royal Caribbean Group is voor een termijn van twee jaar verkozen als directeur-generaal van CLIA Europe. Hij volgt in die functie Tom Boardley (Lloyd’s Register) op die de jongste twee jaar de Europese tak van de cruise-organisatie leidde. Metsola zetelde in het Finse parlement en het kabinet van de Finse eerste minister. In 2016 werd hij aangesteld als VP Government Relations Europe & Asia-Pacific bij de Royal Caribbean Group.

In de aankondiging dankt Kelly Craighead, CEO CLIA Global, Tom Boardley voor zijn bijdrage gedurende zijn ambtstermijn en vooral voor zijn leiderschap tijdens de coronapandemie. Boardley zal zijn samenwerking met CLIA verderzetten in een adviserende rol. Graighead omschrijft Metsola als een leider met een diepgaande kennis van de cruisesector, gecombineerd met een schat aan ervaring op het gebied van openbaar beleid en Europese aangelegenheden. “Dit maakt van hem de perfecte persoon voor deze leidersrol op zo’n cruciaal moment voor onze sector.”

Ukko Metsola was vorig jaar nog een van de meest opmerkelijke sprekers op de Seatrade Europe-cruiseconventie in Hamburg. Tijdens zijn ambtstermijn van twee jaar staan hem heel wat uitdagingen te wachten. De nieuwe CLIA-topman is ervan overtuigd dat de cruisesector met haar sterke Europese wortels en toewijding aan innovatie, samenwerking en duurzaamheid kan bijdragen aan het toekomstig herstel en constructief kan deelnemen aan de Europese agenda voor groene groei. Volgens de nieuwe CLIA-topman mag de cruise-industrie terecht trots zijn op haar vele inspanningen op het vlak van milieu en duurzaamheid. Er zullen de volgende jaren echter nog een hele reeks nieuwe milieuregels op de rederijen afkomen waar ze zelf weinig of geen inspraak in hebben. Ook hier zal zijn ervaring op het vlak van Europese aangelegenheden zeker van pas komen.

© foto Ukko Metsola – Facebook

Comments