Newsflash

Twijfel en angst doet Grand Networking Night verplaatsen naar begin lente ‘22

Een ware psychose heeft zich in de actuele gekkenwereld de laatste week van oktober meester gemaakt van de publieke opinie, als gevolg van de door de overheid- en de media aangekondigde vierde golf en de bijhorende strenge maatregelen. Op die manier is de reissector (én horeca én evenementen) opnieuw met méér dan één bank achteruit gezet. Zowel in boekingen voor reizen als om aan evenementen deel te nemen. De zogenaamde coronapas verplichting, opnieuw her en der mondmaskers opzetten, maakt het ons allen in de sector niet alleen opnieuw moeilijk, maar jaagt een ondefinieerbare angst door de consument en professional tegelijkertijd.

Met tegenzin, maar na rijp beraad met tientallen bedrijfsverantwoordelijken van geregistreerde tafels voor de Grand Networking Night (momenteel 40 tafels en pakweg 350 deelnemers) die van 19 november e.k. een waar netwerking-gebeuren wilden maken, werd mij het advies gegeven om deze avond over de pandemische drie wintermaanden te schuiven naar het begin van de lente, maar voor de paasvakantie 2022. Zoals een gechevronneerde  collega dezer dagen opmerkte: “Wanneer er op iets moet worden ingeschreven, iets formeel moet worden vastgelegd, of wanneer een reservatie moet worden bevestigd, wordt dit doorkruist door een irrationele beslissingsverlamming.”

We zijn met z’n allen, willens nillens, slachtoffer van een perceptieconcept, ook al kunnen we daartegenover duidelijke argumenten en een rationele uitleg geven. Ook in dit opzicht vecht de evenementensector tegen allerlei vooroordelen die de consument schrik aanjaagt, ondanks de heldere uitleg van alle mogelijke correcte coronaproef maatregelen om de interactie tussen ons allen te faciliteren.

Netwerken wil nu eenmaal zeggen ambulant open, vrij van verborgen regels, collega’s ontmoeten in een perfecte corona-gerespecteerde omgeving. Maar sinds de nieuwe maatregelen eind oktober hebben de telefonische reacties van ingeschreven cruiserederijen, luchtvaartmaatschappijen, logistieke partners, businesstravel-huizen, touroperators, enz. mij overtuigd dit momentum ‘even’ uit te stellen zodat we na de korte winter, bij het begin van de lente, meer dan ooit klaar staan voor een topavond op vrijdag 18 maart 2022.

Be in touch!

Comments