Bestemmingen

Twee NH hotels en 118 eilanden

Travel Magazine ‘proefslaapt’ in twee recente NH Hotels in Venetië, Unesco Werelderfgoed sinds 1987 en misschien wel de mooiste stad van Europa. Eerst trekken we naar een stijlvol verbouwde oude glasblazerij op Murano, daarna verhuizen we naar een modern, minimalistisch stadshotel met prachtige historische zwart-wit foto’s aan de muren, hartje universiteitswijk. Che bello!

Moderne elegantie ontmoet industrieel-chique stijl

Het NH Collection Murano Villa ligt op het gelijknamige eiland en situeert zich op 180 meter van het Murano Museo del Vetro. Ooit was dit een verzameling historische, industriële gebouwen, inclusief een glasblazerij. Vandaag is het een viersterren boetiekhotel met 104 kamers. De bijzonder discrete voorgevel verhult een diep achterliggend pandencomplex dat weinig weg heeft van een ketenhotel (oef), inclusief een restaurant, een knappe bar (een Bellini per favore!), een wellnesscentrum en een ruim terras tot en met een hogergelegen zonneterras.

Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, hoogkwalitatieve wifi, een flatscreen-tv met satellietzenders, een waterkoker, een kledingkast en een bureau. De eigen badkamer is uitgerust met een douche en een haardroger. Maar het is vooral de elegantie die hoge ogen gooit: aardse kleuren, fijne details die naar het handgeblazen Muranoglas verwijzen, softe verlichting, mooie materialen.

‘s Ochtends wordt met ruime speling in openingsuren een ontbijtbuffet geserveerd, weliswaar volgens de huidige protocollen, en dus mét bediening. Er zijn kamers en suites mét uitzicht en/of terrasje beschikbaar, uitkijkend over de schitterende lagune van Venetië en de eilanden Sant’Erasmo en Le Vignole. Ook XL-gezinskamers behoren tot het aanbod. Vijf flexibele vergaderzalen bieden plaats aan maximaal 130 personen. De voorzieningen omvatten ultramoderne audiovisuele apparatuur. Het early bird-ontbijt is perfect voor gasten met een vroege vlucht.

Ons oordeel: het historische kader, de laagbouwstructuur en de stijlvol geselecteerde materialen maken van dit adresje -dat opende in 2020- een toplocatie, vooral ook omdat je heel veel hotelgenot voor je prijs krijgt. Bijzondere aanrader!

NH Collection Murano Villa: https://www.nh-collection.com/nl/hotel/nh-collection-venezia-murano-villa

 

Aan tafel met de groten van het witte doek

Ontbijten met Gregory Peck op de Vespa (Roman Holiday, 1953) of Roger Moore als 007 gezeten op het Piazza San Marco (Moonraker, 1979). Grote cinematografische zwart-witfoto’s vormen de rode draad-decoratie doorheen dit pand. Het in 2017 geopende NH Venezia Rio Novo is een verrassend stadshotel. Eerst en vooral: er staan maar relatief weinig moderne gebouwen in het hart van Venetië. En met modern bedoelen we strak, recht en allesbehalve palazzo-stijl. Dit vijf verdiepingen hoge gebouw dateert uit 1950 en is gebouwd in de Razionalismo Italiano-stijl, met zeer strakke lijnen en geometrische vormen. Ooit was het de hoofdzetel van een energiebedrijf, later kwam het in leegstand en verval, ondertussen herleeft het. Daarnaast is de ligging ideaal:  het treinstation Santa Lucia en het busstation Piazzale Roma liggen op 600 meter afstand, het Canal Grande en verscheidene vaporetto-opstapplaatsen zijn in de buurt.

Het hotel heeft een strak, modern design dat ook terug te vinden is in de 144 comfortabele kamers. Dankzij de hoge ramen van vloer tot plafond zijn de kamers heerlijk licht. Sommige bieden uitzicht op het nabijgelegen kanaal, andere bieden uitzicht over de karakteristieke skyline van Venetië. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, flatscreen-televisie en extra comfortabele bedden.

Ons oordeel: “Venice is like eating an entire box of chocolate liqueurs in one go”, dixit Truman Capote. Na een dagje superlatief citytrippen is dit witte pand een moment van rust. De kamers zijn niet groot (Ruimte is duur in Venetië, de stad heeft dan ook het smalste straatje ter wereld), maar wel logisch en netjes ingericht. Prima ontbijt en fantastische ligging. Ideaal ook voor pre- of post-cruisereizigers. 

NH Venezia Rio Novo: https://www.nh-hotels.nl/hotel/nh-venezia-rio-novo

 

Gerrit Op de Beeck / Foto’s: NH hotels

 

 

Comments