Bestemmingen

TURESPAÑA: succesvol eerste webinar

Je kan de eerste webinar hier herbekijken: https://bit.ly/WebTur1 met volgend wachtwoord: 7k^fQ%1$


Op donderdag 11 juni organiseerde de Spaanse Dienst voor Toerisme in Brussel, Turespaña, het eerste live webinar voor reisprofessionals in België en Luxemburg. Het maak deel uit van een reeks inspirerende live webinars die de toeristische dienst in samenwerking met Travel Magazine organiseert. De bedoeling is de Belgische en Luxemburgse reissector de komende maanden diepgaand te informeren en Spanje vanuit een ander oogpunt te doen ontdekken. “Spanje verwacht uw klanten opnieuw vanaf 1 juli, met z’n gastvrije mensen, aangenaam klimaat, verrassende landschappen en een oneindige cultuur, maar ook als bestemming met veilige gezondheidsmaatregelen en duurzaam toerisme,” aldus Rafael Chamorro, directeur van de Spaanse Dienst voor Toerisme in Brussel. Judit Portela González, Promotion & Travel Industry Relations, voegde er graag aan toe dat de Spaanse Dienst voor Toerisme klaar staat voor de reisagent en bij uitbreiding de hele Belux reisindustrie.

Green Spain

Het eerste live webinar kreeg als onderwerp ‘Green Spain in Galicië, Asturië, Cantabrië en Baskenland’ mee. Gedurende een uurtje nam José Ramón Castiñeiras (Turismo de Galicia) de reisprofessionals mee op ontdekking van de diverse regio’s. Verder bood het platform de nodige interactie tussen de panelleden en de Belgische- en Luxemburgse reissector. De vertegenwoordigers van de lokale toeristische diensten, Delfina García (Turismo Asturias), Susana Orizaola en Daniel Ruiz Schäfer (Cantur Turismo de Cantabria) en Idoia Ansa (Basque Tour), waren present om de vragen van de kijkers te beantwoorden.

Actuele situatie

Sinds maandag 8 juni zijn de meerderheid van de Spaanse regio’s overgegaan naar fase 3 van het exitplan, met uitzondering van bepaalde regio´s zoals Madrid en Barcelona die zich nog in fase 2 bevinden. Fase 3 betekent dat de hotels en andere toeristische accommodaties hun gemeenschappelijke ruimtes kunnen openen met een maximale bezetting van 50%. Het openbaar vervoer kan weer 100% gebruikt worden, zowel stedelijk als regionaal. Bioscopen en theaters hervatten hun activiteit tot 50% van hun capaciteit. De huidige situatie van de fases van elke regio en locatie kunt u opvolgen op volgende kaart.

Eind juni hebben alle Spaanse bestemmingen de lockdownmaatregelen voltooid  zullen ze allemaal weer klaar staan om vanaf 1 juli buitenlandse toeristen te ontvangen. In dat kader wilden we u onderstaande video niet onthouden. De campagne – onder de noemer ‘Spanje verwacht je’ – is een initiatief van Turespaña om vanaf 1 juli buitenlandse bezoekers aan te trekken.

Agenda

Het volgende Turespaña webinar is gepland op donderdag 25 juni om 11u00. Dan zoomen we letterlijk en figuurlijk in op Andalusië.

 

Comments