Newsflash, Touroperating

TUI Frankrijk: wijzigingen raad van bestuur en uitvoerend comité

TUI Frankrijk ondergaat grondige wijzigingen in de raad van bestuur en het uitvoerend comité. “Om zijn positie in de markt te consolideren is de tijd gekomen om over te gaan naar een nieuwe fase,” klinkt het in een mededeling. TUI Frankrijk moet nu profiteren van zijn integratie in de TUI Western Region, dat België, Nederland en Frankrijk omvat. Dat moet zorgen voor meer efficiëntie en synergieën.

Elie Bruyninckx

Wat Corsair betreft, staan twee belangrijke projecten op de planning: de vernieuwing van de vloot en de komst van een nieuwe strategische partner in het kapitaal. De Franse maatschappij is hiervoor in onderhandeling met het Duitse Intro Aviation. De deal moest begin januari worden afgerond, maar zou nu verschoven zijn naar eind februari. Corsair exploiteert op dit moment zeven toestellen, vier Airbus A330’s en drie Boeing B747’s. Intro Aviation heeft naar verluidt plannen om de vloot tegen 2023 te verdubbelen. Om deze belangrijke koerswijzigingen binnen Corsair te stroomlijnen zal Pascal de Izaguirre zijn functie als CEO van TUI Frankrijk neerleggen om zich ten volle te kunnen wijden aan de ontwikkeling van Corsair.

Wim Van Besien

Elie Bruyninckx, CEO TUI Western Region, zal op zijn beurt benoemd worden tot voorzitter en algemeen directeur van TUI Frankrijk om te zorgen voor een betere integratie van de Franse teams binnen de regio. Omwille van medische redenen zal de rol van Elie Bruyninckx binnen TUI Frankrijk in eerste instantie worden overgenomen door Wim Van Besien, CFO TUI Western Region. De raad van bestuur van TUI Frankrijk keurde gisteren 23 januari de omvattende wijzigingen goed. Om de activiteiten van TUI Frankrijk te optimaliseren worden een aantal andere verantwoordelijkheden toegewezen.

  • Dirk Van Holsbeke, General Manager van TUI België, is binnen TUI Frankrijk benoemd tot directeur touroperating, productie, revenue management, clubs en aankoopverantwoordelijke voor de luchtvaartproducten.
  • Hans van de Velde blijft het management aansturen wat betreft distributie en retail, third party retail, opzet van projecten en callcenters.
  • Serge Laurens is naast marketing director, online en customer experience benoemd tot adjunct algemeen directeur, verantwoordelijk voor de externe vertegenwoordiging van TUI Frankrijk.

Comments