Touroperating

TUI fly serveert geen maaltijdboxen meer in strijd tegen voedselverspilling

TUI fly schaft standaardmaaltijden aan boord af

Sinds deze paasvakantie biedt TUI fly België geen vooraf te boeken standaardmaaltijden meer aan op haar vluchten met een vliegtijd van minder dan 6 uren. De luchtvaartmaatschappij wil zo meer keuzemogelijkheden bieden aan de reizigers, die nu tijdens de vlucht zelf kunnen beslissen óf (en zo ja wat) ze wat drinken of eten. Het aanbod varieert van kleine snacks tot warme maaltijden, aangepast aan het moment van de dag. Deze nieuwe maatregel moet tegelijk de hoeveelheid afval aan boord drastisch verminderen.

© TUI fly

Bij de oprichting van TUI fly in 2004 was de klassieke standaardmaaltijd een vast begrip en overhandigde de steward(ess) aan elke pakketreiziger een box met daarin een koude maaltijd. In 2017 stapte TUI over naar een netto ticketprijs; wie toch een standaardmaaltijd wenste, kon deze als optie bijboeken. Wat er precies in de box zat, kon je niet kiezen.

Voor de één volstaat een koffie met een wafel, terwijl de ander een warme maaltijd met een wijntje wil. Om beter te kunnen inspelen op de wensen van de reizigers op het ogenblik van de vlucht zelf, besloot TUI fly om de standaardmaaltijd af te schaffen en een cateringservice aan te bieden aan boord.

“Het aanbod op de menukaart is ruim en de prijzen zijn heel redelijk, zodat iedereen zijn gading vindt,” aldus TUI fly. Ook qua dranken heeft TUI fly het assortiment uitgebreid: er worden verschillende wijnen, aperitieven en sterke dranken aangeboden, alle van A-merken.

Deze nieuwe aanpak past volledig in de duurzaamheidstrategie van TUI. Het afschaffen van de maaltijdboxen leidt tot veel minder voedselverspilling en afval. Bovendien wordt de beperkte ruimte aan boord een pak beter benut.

Vanaf 6 uur vluchttijd, bijvoorbeeld naar bestemmingen op de Kaapverdische eilanden of de Caraïben, blijven standaardmaaltijden in de prijs inbegrepen.

TUI fly vervoert ook reizigers onder de merknaam VIP Selection, die hetzelfde servicepakket ontvangen als passagiers die de ‘Fly Deluxe’-formule bijreserveren. Deze reizigers ontvangen extra verzorgde maaltijden, samengesteld in samenwerking met de ‘Jeunes Restaurateurs d’Europe’. Ook deze gewaardeerde service, die op bijna alle vluchtroutes, inclusief de verre bestemmingen, mits reservatie beschikbaar is, blijft in het aanbod behouden.

Comments