Aviation, Newsflash

TUI fly B737 MAX aangekomen op Brussels Airport

Vandaag arriveerde omstreeks 11u00 de gloednieuwe TUI fly Boeing B737 MAX 8 op Brussels Airport.

Het nieuwe vliegtuigtype van de Amerikaanse vliegtuigbouwer is door de toepassing van nieuwe motoren en aerodynamische verbeteringen een stuk zuiniger dan de huidige generatie Boeing B737NG’s waarvan TUI fly België er momenteel 21 in de vloot heeft. De TUI Group bestelde in totaal zeventig Boeing B737 MAX-toestellen. TUI fly België en Nederland ontvangen daarvan een twintigtal, om te beginnen 15 B737 MAX8’s en vier B737 MAX10’s.

Met de komst van OO-MAX, de registratie kenletters van het eerste toestel in de vloot van TUI fly, is de op één na grootste Belgische luchtvaartmaatschappij voor passagiersvervoer weer helemaal bij de beste leerlingen van de klas.

TUI fly nam gisteren de eerste MAX in ontvangst in Renton. Het Boeing Seattle Delivery Center was het decor voor de oplevering van het allereerste type van dit toestel voor de Belgische en de Nederlandse markt.

Met verbeterde motoren, vleugels en staartdelen, waardoor een stuk zuiniger kan worden gevlogen en er minder geluid wordt geproduceerd is de B737 MAX8 de tegenhanger van de Airbus A320 Neo die door de Europese vliegtuigfabrikant en concurrent van Boeing wordt ontwikkeld.

 

Comments