Bestemmingen, Studiereis

TUI Experience Trip Fuerteventura

Met vijfendertig waren ze, de reisagenten die stonden te popelen om opnieuw op studiereis te gaan met TUI. De Expierience Trip nam hen mee naar Fuerteventura op de Canarische eilanden, ten zuiden van Lanzarote en ten noordoosten van Gran Canaria. De bestemming staat ervoor bekend dat er altijd een wind(je) staat, maar is evengoed geliefd voor zijn mooie en rustige stranden.

door Jonas Vandenabeele, staff reporter

De drie TUI hotelmerken: TUI MAGIC LIFE, TUI BLUE en ROBINSON stonden centraal, samen met preferred partner RIU. De reisagenten konden gedurende de Experience Trip uitgebreid kennis maken met elk hotelmerk en waar het voor staat. Deze studiereis heeft zijn naam Experience Trip dan ook niet gestolen. Het beleven van hotels en hun eigenheden is belangrijker dan het afhaspelen van hotelbezoeken.

Fuerteventura kent het hele jaar door aangename temperaturen, en dat konden we meteen voelen toen we van het vliegtuig stapten. Elke dag ergens halfweg tot eind twintig graden zorgt ervoor dat Fuerteventura een aangename winterbestemming is, ondanks – of dankzij – de wind die er staat. We zetten koers richting Morro Jable in het zuiden, zo’n uurtje rijden van de luchthaven die in het noorden van het eiland ligt.

Daar vinden we ons eerste hotel, TUI MAGIC LIFE Fuerteventura, waar alles draait rond familie, fun en activiteiten. Dat kon de groep aan de lijve ondervinden, en dat mag je gerust letterlijk nemen. Er stonden activiteiten op het programma zoals yoga, tennislessen, aquagym, boogschieten en meer. De buffetten zijn groot en internationaal geïnspireerd. De ideale manier om kennis te maken met het concept van wat een TUI MAGIC LIFE hotel inhoudt.

Het tweede verblijfshotel werd de TUI BLUE RIU Calypso. Een hotel met twee merknamen dat zowat de hardware (kamers, faciliteiten) heeft van een RIU en de software (Blue guides en beleving) van een TUI BLUE hotel. Tijdens ons verblijf bleek het een zeer rustig hotel voor volwassenen met geen al te groot zwembad, maar waar je meteen aan de zeedijk zit en op enkele passen van de gezellige bars en restaurants in Morro Jable. In dit hotel kon de groep verder bijleren over het hotelconcept door middel van een interactieve QR-game van Just Curious, de externe partner waar TUI een beroep op deed.

De volgende dag krijgen we een QR game XL voorgeschoteld door de Nederlanders van Just Curious over het hele eiland. Via gemarkeerde gps punten op de kaart worden vragen of opdrachten voor de groep geactiveerd. De eerste stop is het pittoreske Betancuria, waar de Belgen het voor de eerste maal tegen de Nederlanders opnemen. Daarna gaat het in (min of meer) rechte lijn naar Corralejo, in het uiterste noorden van Fuerteventura, waar een heuse strijd NL vs. BE plaatsvindt met de QR game met leuke opdrachten en vragen. De Belgen moeten uiteindelijk het onderspit delven maar iedereen had het heerlijk naar zijn zin tijdens deze actieve en entertainende dag.

Geen tijd te verliezen, want we gaan op naar het volgende hotel: het pas gerenoveerde RIU Palace Jandia. Het is een puike renovatie van een stijlvol hotel gelegen op een steenworp van het TUI BLUE RIU Calypso en ROBINSON Jandia Playa. Een echte adults only waar rust en verpozing troef zijn. Zowel de kamers als de restaurants en het zwembad kregen een fraaie opfrisbeurt, waar kwaliteit centraal staat. Om de beleving compleet te maken stond er ook nog een luxe catamarantocht op het programma.

Het laatste hotel uit de trip was ROBINSON Esquinzo Playa, een all-in met een echt clubgevoel, ideaal voor gezinnen maar ook mogelijk voor tieners en jongeren. Het doelpubliek is voornamelijk Duits, dus als je klanten naar Robinson stuurt, wees je er dan wel van bewust dat de voertaal vaak Duits is. Net als in de TUI MAGIC LIFE hotels heb je hier een ruim aanbod aan sport en spel van klein tot groot. Onze groep testte zowel actief dansen in groep als yoga om weer tot rust te komen, met bekwame instructeurs. De buffetten zijn verzorgd en we tekenden zelf present op de Hawaii-thema avond met verschillende etenstandjes.

Organisatie aan het woord

Stéphane Gengoux, Samyra Schuermans, Charlotte Billiet & Dieter Vanhauwaert

Dieter Vanhauwaert (Product promotion manager): “We willen met deze Experience Trip onder andere aantonen dat in covidtijden de vakantiebeleving zeker kan gegarandeerd worden. We kozen voor de formule Experience Trip omdat dit heel erg aanslaat vanwege de vele belevings- en spelelementen in het programma. Ook het aantal hotelbezoeken wordt beperkt. En nu deden we er nog een een schepje bovenop door de QR games van JustCurious. Onze eigen hotelbrands stonden centraal tijdens de reis. Op Fuerteventura heb je ze alledrie. Fuerteventura is ook een belangrijke winterbestemming op de Canarische Eilanden. Verder overnachtten we ook in het volledig gerenoveerde RIU Palace Jandia dat erg in de smaak viel.

De studiereis kwam tot stand samen met de Nederlandse collega’s, ook het spel BE vs NL zat daarom in de studiereis verwerkt, ook omdat het gewoon leuk is. Zij werkten hetzelfde programma een dag later dan ons af. In de toekomst willen we meer studiereizen samen met Nederland organiseren, maar dan moeten het bestemmingen zijn met hotels die voor beide markten erg relevant zijn.”

Samyra Schuermans (TUI Hotel Brands): “Deze studiereis luidt een postcovidperiode in. We zeggen met graagte welkom terug en laten hen bij deze ook genieten van de hotels en de bestemming. Het is ook de bedoeling dat de reisagenten van dichtbij kennismaken met TUI MAGIC LIFE, TUI BLUE en ROBINSON en ook de preferred partner RIU hotels en resorts. We willen top of mind zijn met deze merken. Daarbovenop is Fuerteventura een mooie all year round bestemming waar je al deze merken vindt, bovendien niet lang vliegen. Tijdens deze trip is naast het hotel zien net als het concept beleven alsof ze klant zijn even belangrijk.”

Simon De Milde (RIU Hotels & Resorts): “We merken enerzijds dat Fuerteventura als bestemming in de lift zit bij de Belgen en anderzijds wouden we dit recent vernieuwd RIU ‘Palace’ Jandia hotel absoluut aan de reisagent tonen en vooral laten ervaren. En dat kan je best, door er ook effectief te verblijven. In Riu Palace Jandia beogen we vooral een publiek die van rust, luxe, service en een uitstekende keuken houdt, en dat konden de meegereisde reisagenten dan ook ervaren.”

Reacties

Mieke Jonckheere (TUI Oostende): “De experience trip was voor mij een supertoffe ervaring om enerzijds de verschillende hotelbrands zelf te beleven en anderzijds op een leuke manier een goede impressie te hebben van wat Fuerteventura allemaal te bieden heeft. Het eiland zelf heeft me aangenaam verrast met zijn authentieke  sfeer. Er waait een lekkere wind waardoor het net niet te warm wordt. Een eiland met veel contrasten: natuur, mooie stranden, oude rotsformaties landinwaarts met verspreid over het eiland verschillende dorpen en steden zoals het prachtige dorp Betancuria en de badplaatsen Jandia (Morro Jable)  en Corralejo. Corralejo is een een bruisende badplaats met mooie stranden pleintjes, veel eetgelegenheden en winkels.”

Sandra Vantongerloo (Conny Cars, Westerlo): “De trip was een heel tof concept met de nadruk op ‘Experience’. We hebben de hotels echt mogen beleven, en dat geeft je uiteraard een goed beeld van wat de klanten mogen verwachten.  Ook van het eiland zelf  hebben we een mooie indruk gekregen, heel fijn om meer te weten te komen over zowel bestemming als hotels. De games van Just Curious zaten geweldig goed in elkaar en super leuk om te doen.  En het was vooral een hele toffe trip met een hele leuke bende, eindelijk nog eens samen op pad met collega’s… Super georganiseerd door TUI. Het was mijn eerste ervaring in een TUI MAGIC LIFE en ROBINSON, zeer aangenaam verrast door de vele faciliteiten die deze hotels bieden voor elke klant, actief of minder actief. En vooral ook een goede keuken. RIU was me al beter bekend, maar ook hier weer gezien dat het goed was.”

Fuerteventura is veel rustiger dan Tenerife en Gran Canaria. Klanten die houden van lange strandwandelingen, mooie uitzichten, surfers en rustzoekers komen hier zeker aan hun trekken. Het loont hier ook zeker de moeite om met een huurwagen het eiland op je eigen tempo te bezoeken.”

Elke Degroote (Isis reizen, Diksmuide): “Deze Experience Trip was voor mij veruit de tofste die ik deed. Logeren in verschillende hotels: je kan op deze manier de hotels echt goed leren kennen, veel beter dan op een dag 10 hotels te gaan bezoeken. De activiteiten waren typisch voor de streek en heel leerzaam. In de TUI hotelmerken zitten heel veel extra’s waar ik vroeger minder op lette, zoals de verschillende sporten en activiteiten. Er is echt voor elk wat wils! Bij RIU was het nuttig voor mij om eens in een RIU Palace te logeren en de rust te ervaren van zo’n hotel.”

Jasper De Saeger (Selectair Reizen Staelens, Wetteren): “Fuerteventura is een minder bekend Canarisch Eiland maar uitermate geschikt voor rustzoekers en liefhebbers van watersporten. Klanten die op zoek zijn naar veel cultuur zou ik adviseren een andere bestemming te kiezen. Bij TUI BLUE staat de klant centraal. Samen genieten van heerlijke gastronomie en de bestemming ontdekken met locals zijn een van de sterke punten. RIU is en blijft een zeer goede hotelketen met zijn gekende uitgebreide buffetten en uitstekende service. Het gerenoveerde RIU Palace Jandia hotel is een topper met zeer mooie kamers met een prachtig weids uitzicht over zee.”

Tonia Baert (Joly Travel, Beveren): “Door deel te nemen aan de activiteiten hebben we aan de lijve ondervonden wat het betekent om voor een hotel te kiezen die de nadruk legt op beleving en sport, een heel toffe ervaring. TUI MAGIC LIFE heeft een  zeer goede sfeer en vibe en beschikt over een uitgestrekt domein met heel veel sportmogelijkheden met lessen die op een professionele manier gegeven worden en een goede kinderanimatie. ROBINSON is ook geschikt voor families met kinderen met o.a. goede kinderanimatie. Een goed concept voor personen die graag actief & sportief bezig zijn.  Zeer goede keuken en leuke thema-avonden, het hotel is wel heel Duits-gericht. TUI BLUE RIU Calypso is voor koppels die rust zoeken, de zwembaden waren aan de kleine kan maar beschikt wel over een uitstekende keuken.”

Wie, wat, waar

Bestemming: Fuerteventura, TUI Experience Trip
Wanneer: 02/10 tot 06/10/2021
Carrier: TUI Fly (Brussels Airport-FUE).
Verblijfhotels: TUI MAGIC LIFE Fuerteventura, TUI BLUE RIU Calypso, RIU Palace Jandia & ROBINSON Esquinzo Playa.
Begeleiding: Dieter Vanhauwaert (TUI Product promotion manager), Stéphane Gengoux (TUI Accountmanager), Charlotte Billiet (Distribution Back Office),  Samyra Schuermans (TUI Hotels manager), Simon De Milde (Riu Hotels & Resorts)

Comments