Cruise

‘Trossen los’ voor eerste AIDA-afvaart

In het weekend is de AIDAblu vanuit Civitavecchia vertrokken als eerste schip van AIDA Cruises na de zeven maanden durende Covid 19-lockdown. Onder de titel ‘Bella Italia’ verzorgt het cruiseschip tot eind november weekcruises vanuit Rome naar Napels, Palermo, Catania en La Spezia. Samen met de Costa Deliziosa, Costa Diadema en Costa Smeralda is de AIDAblu het vierde schip van de Carnival Corporation dat weer uitvaart.

Na Italië start de AIDAmar vanaf 1 november met zevendaagse reizen rond de Canarische Eilanden vanuit Gran Canaria. Vanaf 12 december wil AIDA Cruises ook opnieuw varen in de Westelijke Middellandse Zee vanuit Palma de Mallorca. Diezelfde week hoopt de Duitse rederij het Midden-Oosten terug aan te bieden met cruises vanuit Dubai en Abu Dhabi.

Alle reizen vinden plaats in overeenstemming met de voorwaarden van de internationale en nationale gezondheids- en hygiëneautoriteiten, evenals de uitgebreide sanitaire voorschriften van AIDA Cruises. Het gerenommeerde onafhankelijke auditbedrijf SGS Institut Fresenius en het classificatiebureau DNV-GL hebben de verhoogde hygiënestandaarden, die AIDA Cruises heeft ingevoerd voor de herstart van de cruiseactiviteiten, gecontroleerd en bevestigd. Elke gast moet bij het inschepen een negatieve PCR-test voorleggen. Daarnaast wordt in de vertrekterminal nog een tweede Covid 19-test en een contactloze temperatuurmeting uitgevoerd met een thermische scanner.

© foto AIDA Cruises

Comments