Newsflash

Triton neemt Corendon over via Sunweb Group

Corendon kondigde zonet aan dat er een verandering optreedt in de aandelenstructuur van de Nederlandse en Belgische touroperatoractiviteiten, de Turkse back-office en de airline. “Vandaag is een belangrijke dag voor ons,” aldus Atilay Uslu (stichter en CEO van Corendon). “We zijn trots dat we kunnen meedelen dat we gaan samenwerken met Triton.” Triton is een Scandinavisch-Duitse private equity en nam in februari  van dit jaar effectief de meerderheid van de aandelen van Sunweb, het kroonjuweel van de Sundio Group, over voor een onbekend bedrag. Met Gert de Caluwe (ex Thomas Cook België) staat bij Sunweb een Belg als CEO aan het hoofd de reisorganisatie. Triton liet vorige week ook al zijn interesse blijken voor een andere toeristische partij, m.n. Thomas Cook Nordics, onderdeel van de Thomas Cook Group.

V.l.n.r: Julie Kaufmann (Triton), Bas Raskers (Corendon), Miikka Ahokas (Triton), Gert de Caluwe (Sunweb), Atilay Uslu (Corendon), Per Agebäck (Triton), Steven van der Heijden (Corendon), Yildiray Karaer (Corendon).

Atilay Uslu © Gerrit Op de Beeck

“Triton ziet mogelijkheden om ons bedrijf te integreren met Sunweb. Beide bedrijven zijn gelijkwaardig aan elkaar. We zijn allebei online driven, klantgericht en hebben een duidelijke prijs-kwaliteit strategie,” gaat Atilay Uslu verder. “We zijn van plan om de activiteiten van Corendon en Sunweb te integreren. Het is nu nog niet duidelijk hoe dit zal gebeuren.” De airlines in Turkije en Malta en Corendon Hotels & Resorts zijn geen onderdeel van deze deal. Sunweb heeft een jaaromzet van circa 600 miljoen euro, wat iets meer is dan de omzet van Corendon (€ 515 miljoen euro in 2018). Sunweb opereert vanuit zeven Europese landen: Nederland, Denemarken, Zweden, België, de UK, Duitsland en Frankrijk. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam. Atilay Uslu en Yildiray Karaer blijven minderheidsaandeelhouders van Corendon. Tegelijkertijd, als lid van de non-executive board, blijft Atilay het bedrijf adviseren. In de komende periode blijft Steven van der Heijden, CEO bij Corendon, aan in zijn positie, net als de rest van het Management Team. Vanaf vandaag start de zogenaamde ‘closing period’. In deze periode worden de laatste openstaande onderwerpen afgerond zoals toestemming van de Europese mededingingsautoriteit en het adviestraject van de Ondernemingsraden van Corendon. Corendon richt zich vandaag in een videoboodschap rechtstreeks aan het personeel.

Comments