Reisindustrie

Trip.com koopt Travix met merken CheapTickets en BudgetAir

OTA Travix, onderdeel van de BCD Holding, en in België bekend met de merken CheapTickets.be en BudgetAir.be wordt overgenomen door het Chinese trip.com. Dat meldde John Mangelaars, directeur van Travix, afgelopen week op de Nederlandse radiozender BNR Nieuwsradio. Travix is een onderdeel van de BCD Holding, eigendom van John Fentener van Vlissingen (die op de jongste TM Travel Awards een Lifetime Achievement Award in ontvangst mocht nemen). Travix is onder verschillende merknamen actief, waaronder CheapTickets, BudgetAir, Vayama, Vliegwinkel in Nederland en Flugladen in Duitsland.

De Chinese Trip.com Group heeft verschillende merken, waaronder de OTA trip.com, Skyscanner en Qunar. Trip.com veranderde in 2019 zijn naam van Ctrip naar trip.com. Eerder herdoopte grote OTA Priceline Group zich tot Booking Holdings en Expedia Inc wijzigde zijn naam naar Expedia group. Trip.com wordt geleid door ceo Jane Sun, die volgens Forbes tot een select kransje ‘World’s Most Powerful Women’ behoort.

Trip.com kondigde in 2019 aan om een global joint venture aan te gaan met TripAdvisor. De naamsverandering van Ctrip naar trip.com kan gezien worden als een stap in de richting van een samenwerking met TripAdvisor. De deal houdt onder meer in dat de merken van de Trip.com Group content van TripAdvisor mogen aanbieden via hun merken. De deal zorgt er ook voor dat een afgevaardigde van de Trip.com Group in de raad van bestuur van TripAdvisor mag zetelen.

Comments