Cruise

Trio van duurzame energiebronnen drijven volgende schepen van Silversea

Project Evolution, de volgende scheepsklasse van Silversea Cruises die vanaf de zomer van 2023 in de vaart komt, worden de eerste hybride cruiseschepen van de Royal Caribbean Group. De vaartuigen zullen gebruik maken van brandstofcellen op waterstof, batterijen en motoren aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG). De schepen zullen bijgevolg fors minder uitstoten en volledig uitstootvrij op de bestemmingen blijven.

“Silversea’s nieuwste scheepsklasse is een belangrijke stap voorwaarts in onze toewijding aan duurzaam scheepsontwerp en de reis om onze ecologische voetafdruk te verkleinen,” zegt Richard Fain, CEO en voorzitter van de Royal Caribbean Group. “Enkele jaren geleden maakten we voor het eerst onze brandstofambities bekend. Door toewijding en doorzettingsvermogen introduceren we nu met trots ons eerste schip met grootschalige brandstofceltechnologie dat in staat is om emissievrije havenactiviteiten te realiseren.”

Volgens Fain is het installeren van brandstofcellen op de schepen een voorbeeld van hoe de Royal Caribbean Group zich voorbereidt op het gebruik van nieuwe technologieën en evolueert naar een niet-koolstofgebaseerde toekomst. Deze nieuwe hybride technologie helpt niet alleen wanneer het schip in de haven ligt, maar stelt Project Evolution van Silversea Cruises ook in staat om een reductie van de algehele uitstoot met 40 procent te realiseren. Fain verwacht dat de nieuwe scheepsklasse van het luxe- en expeditiemerk een Energy Efficiency Design Index (EEDI) zal behalen die 25 procent beter scoort dan wat de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) heeft vooropgesteld.

De Royal Caribbean Group beschikt al over een robuust portfolio van technologieën, die de energie-efficiëntie, de afvalverwerking en het waterbeheer verbeteren. Deze filosofie zal volgens de rederij de toekomst van de groep bepalen. Voor Project Evolution wil de Royal Caribbean Group in samenwerking met de Meyer Werft de energie-efficiëntie naar een nieuw niveau tillen.

© infografiek Royal Caribbean Group

Comments