Newsflash

TravelXL start met 17 vestigingen in België

Zoals reeds aangekondigd in TM 422 van 28 december 2018, gaat TravelXL over de grens. Om de positie in de Benelux te versterken is TravelXL met 17 vestigingen in België gestart.

Op 6 februari is TravelXL België cvba officieel van start gegaan. TravelXL België is partner van de Nederlandse TravelXL Groep (60 vestigingen en 38 mobielen). De nieuwe keten van reisbureaus begint met 17 vestigingen ( 12 vestigingen en 5 mobiele reisagenten). Deze reisbureaus waren eerder onafhankelijk of afkomstig van andere ketens. Zo zijn onder meer een tiental reiskantoren van Spillemaeckers toegetreden tot het samenwerkingsverband. 

Het Belgische team van TravelXL wordt geleid door Yves Coppens een ervaren reisprofessional met 3 eigen reisbureaus van Copco Travel, een niche Touroperator Woni Safaris gespecialiseerd op Oostelijk & Zuidelijk Afrika en een DMC in Kenia. In België wordt Yves bijgestaan door Gregory Lamoot een gekend gezicht in Vlaanderen wie de sales op zich neemt.

“In onze uitgewerkte visie van enkele jaren geleden, zullen de reismarkten van België en Nederland steeds meer naar elkaar toegroeien. Immers de individuele markten zijn te klein in Europa om zelfstandig met enige belangrijkheid te kunnen blijven bestaan. De activiteiten van de grotere reisbedrijven als TUI, Thomas Cook, Sunweb en Corendon die reeds over een Benelux organisatie beschikken of nauw samenwerken met de Belgische zusterorganisaties, zijn hier een voorbeeld van. Voor onze TravelXL retailformule zien wij ook mogelijkheden om onze positie te versterken”, aldus Yves Coppens.

“Waarom een nieuwe keten? Door het gebruikmaken van de bestaande faciliteiten binnen de TravelXL groep ontzorgen wij onze partners volledig, waardoor er alle tijd is om zich op de verkoop te
kunnen richten. Bovendien geeft onze unieke samenwerking met Schmetterling International (een coöperatie waarbij meer dan 4000 reisbureaus in Europa zijn aangesloten) de Belgische reisretail een grote sprong vooruit. Door de modernste technologieën is elke vestiging in staat online Nederlandse, Belgische, Duitse en andere leveranciers te boeken en desgewenst de backoffice compleet nieuw in te richten. Sinds onze eerste marktverkennende initiatieven, in de 2
e helft van 2018, zijn wij er tevens in geslaagd met (niche-)reisorganisaties, zowel voor de Belgische als voor de Nederlandse partners afspraken te maken waardoor wij wederzijds van meer verkoop mogelijkheden profiteren. Zo brengen wij beide markten nader tot elkaar.”

 

Comments