Travel Rally 2019

 

De Travel Rally 2019 heeft haar inschrijvingslimiet bereikt. Wil u de 2019 editie toch op de voet volgen, dan kan dat via de diverse kanalen van Travel Magazine. We houden u graag op de hoogte van de toekomstige edities van de Travel Rally.

Travel Rally: een studiereis, maar dan anders

Onder dat motto zag in 2013 de allereerste Travel Rally het levenslicht, met als bestemming het Duitse Thalfang bij Trier. Gedurende een tweedaags programma ervaarden de deelnemers wat deze mooie bestemming te bieden heeft. Vanwege het succes in 2013 werden er de volgende jaar ook Travel Rally’s georganiseerd naar Frankrijk, het Groot Hertogdom Luxemburg, Nederland,…

De Travel Rally is een uniek, informeel evenement, waarbij circa 40 reisprofessionals in een ontspannen sfeer samen komen en een mooie regio ontdekken. Dat gebeurt in de vorm van een rally. De deelnemers krijgen per twee een wagen toegewezen en gaan, voorzien van instructies, op pad. Zij rijden van checkpoint naar checkpoint, waar opdrachten worden uitgevoerd en waarbij vaardigheid, creativiteit en team-spirit essentieel zijn. De deelnemers maken kennis met de organisatoren en de bestemming dankzij een combinatie van activiteiten en excursies. De organisatoren voorzien elk hun product voor de rally. Uiteraard zijn alle maaltijden voorzien zodat de deelnemers ook ervaren wat de bestemming op culinair vlak te bieden heeft.

Vlnr. Adeline Willems (Travel Magazine), Petra Van Rode (NMBS Internationaal), Chantal Van Wulpen (Touring), Nadia el Ghalbzouri (Sunny Cars), Bart Matthijs (Travel Magazine) en Thibault Vanlook (Interhome)

Wat brengt 2019?

Intussen is de Travel Rally toe aan zijn 7e editie! De partners die de Travel Rally mogelijk maken zijn Interhome, Sunny Cars, NMBS Internationaal, Touring (NIEUW) en Travel Magazine. Het Garantiefonds Reizen (GFG) is al enkele jaren vaste partner van het event.

De voorbije jaren streek de Travel Rally neer in Frankrijk, Nederland, Luxemburg, Zwitserland,… maar deze keer koos de organisatie voor een citytrip Berlijn in combinatie met de ruime omgeving in de Duitse deelstaat Brandenburg. Met de steun en kennis van VisitBerlin en Brandenburg Tourism wordt een mooi en gevarieerd programma uitgewerkt.

Praktisch

Vrijdag 20 september tot zondag 22 september 2019
Deelname kost € 50 (incl. gebruik huurwagen, verzekering, lunch, diners, 2 overnachtingen, ontbijt en alle voorziene activiteiten)

De deelnemers worden verzocht bij inschrijving op te geven met welke andere deelnemer hij of zij een team wenst te vormen. Deelnemers waarvan geen voorkeur bekend is, worden willekeurig toegewezen aan een andere deelnemer.

Vorige edities in beeld

Boeiend programma

De Travel Rally start dit jaar op vrijdag 20 september (’s ochtends vroeg) in het treinstation van Brussel-Zuid, van waaruit we dankzij NMBS Internationaal zorgeloos naar Berlijn reizen met de ICE (Deutsche Bahn). We komen aan in de vroege namiddag en zo hebben we ruim de tijd om de stad op een relaxte manier te verkennen. Wanneer we in de vooravond de wagens ophalen, die door Sunny Cars worden aangeboden, gaat de Rally helemaal van start! We verlaten de stad en rijden een uurtje tot de Interhome residentie Schlosspark Bad Saarow, waar we ’s avonds inchecken. Ze ligt direct aan de idyllische Scharmützelsee en wordt omgeven door het platteland. Het vakantiecomplex, met in totaal 138 vakantiehuizen en -appartementen, is gebouwd in Noordse stijl en modern ingericht. Leuk extraatje in de huisjes: een sauna! Zaterdag 21 september belooft ook een super leuke dag te worden, waarbij we met de huurauto’s de regio verkennen en tal van activiteiten op het programma staan. We doen dat overigens in alle gemoedsrust, want de Travel Rally deelnemers worden verzekerd door Touring.

© VisitBerlin – Dagmar Schwelle

Berlijn: hartelijke charme

Wat heeft Berlijn dat andere wereldsteden niet hebben? In de eerste plaats de Berlijners zelf, die de stad met hun ruwe maar hartelijke charme zijn typische, geheel eigen sfeer geven. En natuurlijk een ongelooflijk aanbod aan bezienswaardigheden, die niet alleen de grootse historie en de drama’s van de 20ste eeuw weerspiegelen, maar ook een sfeer van verandering en de geest van de tijd uitademen. Wie Berlijn zegt, denkt waarschijnlijk als eerste aan de Brandenburger Tor, het beroemdste bouwwerk van de Duitse hoofdstad. Tientallen jaren lang was dit het symbool van de verdeling, maar ook het middelpunt van een metropool die door de tijden heen altijd vol ideeën en impulsen, kunst, cultuur en creativiteit is geweest. De Kurfürstendamm als toonbeeld van een elegante stadsboulevard, het Kaufhaus des Westens, beter bekend als ‘KaDeWe’, trendy boetieks en chique winkelgalerijen zijn in het westen van de stad al even sfeer- en beeldbepalend als de prachtige burgerwijken en natuurlijk het beroemde Berlijnse nachtleven. De televisietoren vlak naast de Alexanderplatz is tot op heden het hoogste bouwwerk van Duitsland. Ook de regeringswijk, die zich van de Brandenburger Tor en de vlak daarbij gelegen Rijksdag naar het oosten uitstrekt, straalt zonder meer de sfeer van een wereldstad uit. De Travel Rally trekt er dit jaar op uit in deze kosmos!

Brandenburg: natuur, cultuur en water

© Brandenburg – Steffen Lehmann

Rondom het stedelijk landschap van de hoofdstad ligt het uitgestrekte natuur- en cultuurlandschap van Brandenburg. Diep ademhalen. Natuur beleven. Actief bezig zijn. Dat is typisch Brandenburg.  Dankzij de vele meren in de regio beleef je een stukje Finland in Duitsland. Wellicht nergens anders in Duitsland liggen tegenstellingen zo dicht bij elkaar als in de hoofdstadregio. Groen en oorspronkelijk omsluit de deelstaat Brandenburg de bruisende metropool Berlijn. Zo veelzijdig: ‘Toscane van het noorden’, de dun bevolkte regio Uckermark. ‘Klein Venetië’, het Spreewald met een dicht netwerk van kanalen en stroompjes. En de UNESCO-werelderfgoedstad Potsdam, ‘Arcadia van de Mark Brandenburg’ genaamd. Rijk aan luisterrijke kastelen, weelderige landschapsparken en met een ruim 1000-jarige geschiedenis. Om het even waarheen de reis gaat: Brandenburg is altijd groen! Wandelen door de bossen en veengebieden van de Schorfheide. Of met de fiets op ruim 7000 km fietspaden dwars door de regio. Meer dan 3.000 glasheldere meren en 30.000 kilometer lange rivierlandschappen maken Brandenburg tot de deelstaat met de grootste oppervlakte aan binnenwater. De hoofdstadregio is een paradijs dat tot het grootste watersportgebied van Europa behoort. Zo ver. En zo dichtbij.

Maak kennis met de accommodatie

Interhome

Interhome is Europa’s grootste aanbieder met 32.000 vakantiehuizen, appartementen en chalets in 29 landen. Van zomervakantie tot wintersport en stedentrip, Interhome garandeert u de perfecte vakantie. Meer info: www.interhome.be

Touring

Professioneel advies maar vooral ook wijzen op het belang van een goede reisverzekering is cruciaal. Trainingen, kantoorbezoeken, telefonische ondersteuning, prijsvergelijking,… zorgen ervoor dat de reisagent steeds over een resem argumenten beschikt om de klant goed te informeren. Meer info: www.touring.be

Sunny Cars

Een huurauto zonder zorgen! Met een huurauto van Sunny Cars hoef je je nergens druk om te maken. Je huurauto is namelijk standaard optimaal verzekerd. Dus ook tegen schade aan glas-banden-bodem-dak en diefstal. Meer info via www.sunnycars.be.

NMBS Internationaal

Uw internationale treinreis-specialist. Een treinreis in Europa? Bij NMBS Internationaal bent u aan het juiste adres! Wie kan u beter helpen dan een vertrouwde spoorwegmaatschappij met bijna honderd jaar ervaring? NMBS Internationaal is lid van de Railteam alliantie en is gevestigd in Brussel, het hart van het Europese hogesnelheidsnet. Dankzij stevige partnerships met de grootste Europese spelers, bieden we u één platform voor al uw internationale treintickets van en naar België, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Groot-Brittannië, Luxemburg, Zwitserland, Oostenrijk, Italië en nog vele andere bestemmingen in Europa. https://agent.b-europe.com/nl

Travel Magazine

Travel Magazine is het leidinggevende vakblad voor de reisindustrie in België en Luxemburg. Travel Magazine verschijnt driewekelijks en wordt gelezen door zowel travel managers en ‘decision makers’ als baliebedienden. Het publiceert alle informatie i.v.m. de laatste trends en ontwikkelingen in de reisindustrie. Meer info: www.travel-magazine.be

Garantiefonds Reizen

Het Garantiefonds Reizen (GFG) is de onderlinge verzekeringsmaatschapppij, opgericht in 1995 door én voor de reisindustrie. Zij beschermt de reiziger tegen financieel onvermogen van reisbureaus en tour operators, en biedt sinds 2015 ook een B2B-bescherming tussen haar leden. Meer info: www.gfg.be

Bestemmingspartners