Analyse

Travel Rally 2019: zonnig & succesvol!

De zevende editie van de Travel Rally zit erop! Vorig weekend, van vrijdag 20 tot zondag 22 september, namen zo’n 46 reisprofessionals deel aan deze informele studiereis waarbij de bestemmingen Berlijn en Brandenburg werden verkend.

Met ICE van Deutsche Bahn (met de goede zorgen van NMBS Internationaal) spoorden de deelnemers op vrijdagochtend vanuit Brussel-Zuid en met een korte overstap in Keulen, naar Berlin Hauptbahnhof. Vlakbij het station stonden vier gidsen klaar om de reisprofessionals per fiets te begeleiden door de stad. De fietstocht ‘Berlin: Bike the Wall’, die volledig in het teken stond van de 30-jarige geschiedenis rond de Val van de Muur, kon op veel enthousiasme rekenen van de deelnemers. De tocht werd afgesloten met een typische stop aan een curryworstkraam, waar iedereen kon genieten van deze lokale specialiteit!

Hierna ruilden de deelnemers in duo de fiets in voor een Sunny Cars huurwagen. Vanuit Berlijn ging het richting Bad Saarow, waar de teams verbleven in de Interhome-residentie Schlosspark Bad Saarow. Een viersterren vakantiepark met gezellige en perfect uitgeruste vakantiewoningen, gelegen aan het prachtige Scharmützelsee.

Zaterdag zat boordevol activiteiten! Met de huurwagen ontdekten de teams verschillende highlights van Brandenburg. Een tochtje met een typische Kahn-boot op de idyllische wateren in Schleipzig, een bezoek aan de bierbrouwerij in Neuzelle gekoppeld aan een cultureel bezoek aan het bijhorende en indrukwekkende Neuzelle-klooster. Laatste stop was Eissenhüttenstadt, gesticht in 1953 en die toen nog de naam Stalinstadt droeg. De stad werd gesticht als Oost-Duitse modelstad.

In de trein en bij elke stop onderweg, kregen de duo’s verschillende vragen en challenges voorgeschoteld. Zo combineert de organisatie van de Travel Rally het verkennen van een onbekende en dichtbij-regio, met een leuk spelelement.

En de winnaar is?

Zaterdagavond werd bekend welk team zich mocht bekronen tot “winnaar van de Travel Rally 2019”.

  • Eerste plaats: Catherine Roche & Annick Delo (TUI Archimède – Brussel).

Zij winnen elk een freestay in een Interhome-accommodatie voor één week, een Sunny Cars voucher voor een huurwagen en een Bongo-bon en tankkaart van Touring.

  • Tweede plaats: Gert Verdijck & Steven Geysen (HRG Belgium – Antwerpen).

Gert en Steven winnen elk treintickets met ICE in 1e klasse, aangeboden door NMBS Internationaal

  • Derde plaats: ex aequo voor Kristel Van Obberghen (Uniglobe Mechelen) & Annemie Pessemier (Travel Experts) – Lindsay Delvenne (Del-Tour) & Christelle Gilson (Del-Tour).

Beide teams winnen een abonnement op Travel Magazine en krijgen een Bongo-bon ‘Ontbijt met bubbels’!

Vlnr: Adeline Willems, Thibault Vanlook, Catherine Roche, Olivier, Annick Delo, Chantal Van Wulpen & Bart Matthijs

De Travel Rally is een organisatie van Interhome, Sunny Cars, NMBS Internationaal, Touring en Travel Magazine. Het Garantiefonds Reizen is al jaren trouwe partner van het event. Voor de zevende editie kon de Travel Rally organisatie rekenen op de steun van Visit Berlin & Brandenburg Tourismus.

Comments