Analyse, Studiereis

Travel Rally 2018: concept blijft aanslaan!

Travel Rally 2018: concept blijft aanslaan!

De Travel Rally 2018, die afgelopen weekend plaatsvond in Straatsburg en Val d’Anniviers (Zwitserland), kunnen we met de hand op het hart omschrijven als ‘zeer geslaagd’. Travel Magazine, Interhome, Allianz Global Assistance en het Garantiefonds Reizen staken voor de zesde editie de koppen bij mekaar en stoomden opnieuw een mooi programma klaar. De organisatie mocht tegelijk twee nieuwe partners verwelkomen: Sunny Cars en NMBS Internationaal. Dankzij deze twee nieuwe partners kon de organisatie letterlijk ‘wat verder denken’. Het resultaat werd een – zonovergoten – driedaagse rally waarbij een namiddag citytrippen in Straatsburg werd gecombineerd met de zuivere Zwitserse berglucht van Val d’Anniviers. De groep van 45 reisprofessionals spoorde vanuit Brussel-Zuid in amper 3u32 met de TGV richting Straatsburg. De rit van Straatsburg naar Vercorin (en terug) en de roadtrip in Val d’Anniviers gebeurde in alle comfort dankzij de huurwagens van Sunny Cars. De bestemmingspartners Atout France en Switzerland Tourism zorgden voor een prachtig programma ter plaatse. Uitvalsbasis was het gloednieuwe SwissPeak Resort Vercorin (op de Belgische markt aangeboden door Interhome).

Reis vol hoogtepunten

De reisprofessionals konden in amper drie dagen tijd kennismaken met twee bestemmingen, verschillende transportmodi en een overvloed aan toeristische hotspots. NMBS Internationaal was best fier om haar ultrasnelle én rechtstreekse TGV-verbinding tussen Brussel en Straatsburg in de verf te zetten. De ‘city gourmet walk’ in Straatsburg, met de onvermijdelijke Crémant d’Alsace, pain d’épices en de on the spot klaargemaakte Flammenkuche werden erg gesmaakt. Interhome zette met het SwissPeak Resorts Vercorin zijn beste beentje voor. Het state of the art en nagelnieuw resort heeft alles in huis om de Belgische klant een fantastische vakantie te bieden. De appartementen zijn modern en volledig uitgerust, en dat met een knipoog naar de traditionele chalets van weleer. Het resort ligt middenin de bergen, vlakbij de kabellift en is de ideale uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Op zaterdag stond een roadtrip op het programma in Val d’Anniviers. De deelnemers konden in duo en op eigen tempo de regio verkennen. De karavaan van Sunny Cars wagens ging langs St-Luc, het wijnmuseum van Salgesch, Grimentz en de Moiry Glacier. In Grimentz werden we zomaar getrakteerd op de ‘Désalpes’. Aan het einde van het zomerseizoen maken de koeien vanaf de weilanden de verplaatsing naar de dorpen van Val d’Anniviers. In een muzikale sfeer en met folkloristische animatie werden de koeien als echte helden door het dorp geleid. De inwoners vieren de behouden terugkomst van hun veestapel, die in alle gezondheid hun winters verblijf terug opzoeken. Een ander hoogtepunt van de reis was ongetwijfeld de stop aan het stuwmeer van Moiry. De indrukwekkende stuwdam van 148 meter hoog torent uit boven het Vallon de Moiry. Onder een blakende zon genoten de deelnemers van een koffie met een onwaarschijnlijk zicht op de bergen rondom. Daarna ging de tocht crescendo tot aan de ‘Moiry Glacier’. Gedurende de hele Travel Rally zorgde de verzekering van Allianz Global Assistance voor de nodige gemoedsrust!

Travel Rally winnaars

Voor het afsluitende diner en de prijsuitreiking ging het met de kabellift naar 2336m hoogte, waar de groep ontvangen werd in het restaurant ‘Crêt du Midi’. Wat een omgeving om enkele (korte) productpresentaties los te laten op de deelnemers. Omgeven door bergen en een ondergaande zon ging de groep met een verrukkelijk Zwitsers buffet (inclusief raclette) de avond in. Met het maximum van de punten werden Cathérine Roche (TUI Archimedes) en Geneviève Chanoine (TUI Woluwe) van het team Bonnie & Kate beloond met een verblijf van een week in een Interhome accommodatie en een Sunny Cars voucher voor een huurauto. Op de tweede plaats eindigde het team ‘the Road Trippin’ Angels’, bestaande uit Isabel Van den Eynde (Bornem Travel) en Valerie Peeters (Global Travel). Zij ontvangen elk een internationaal treinticket van NMBS Internationaal. Op de derde plaats eindigde team BFF’s, Kristel Van Obberghen (Uniglobe VDK Travel) en Annemie Pessemier (Travel Expert Ninove). Zij ontvangen een reiskoffer van Allianz Global Assistance en een jaarabonnement op Travel Magazine.

Bedankt partners!

Travel Magazine houdt er aan om alle partners te bedanken die hun steentje hebben bijgedragen aan de zesde editie van de Travel Rally: Interhome, Allianz Global Assistance, NMBS Internationaal, Garantiefonds Reizen, Sunny Cars, Zwitserland Toerisme en Atout France. Tegelijk onze dank aan alle deelnemers voor hun aanwezigheid, enthousiasme en interesse in het concept van de Travel Rally en de diverse bestemmingen. Tot volgend jaar!

Reisverslag & foto’s online

U zag via de Travel Rally 2018 Facebookpagina ongetwijfeld al heel wat ‘live’ foto’s verschijnen van de editie 2018. Alles was ook te volgen via de hashtag #travelrally2018.
Bekijk alle foto’s via deze link. 

Bart Matthijs, member of the Travel Rally organization

Comments