Newsflash

Transeurope benoemt nieuwe CEO

De Raad van Bestuur van de Transeurope-groep heeft in haar laatste bijeenkomst de heer Kurt De Vreese benoemd tot nieuwe CEO. Hij wordt dan ook de eerste externe, niet-familie gerelateerde CEO van Transeurope.

Kurt is werkzaam bij Transeurope sinds februari 1997 en kent dus het bedrijf door en door. Hij doorliep er heel wat afdelingen: van call center medewerker over events-manager tot  contracts-manager. Sinds april 2017 stond hij aan het hoofd van de afdeling contracts. In die functie speelde hij een belangrijke rol bij de uitbouw van de unieke product-mix waarmee Transeurope zich weet te onderscheiden binnen de sector.

Kurt volgde de opleiding marketing in Kortrijk. Vervolgens volgde hij in Brugge de opleiding hotelmanagement in het toenmalige HTI (nu gekend als VIVES). Daar werd hij opgemerkt door Koenraad Stuyts, toenmalig docent en nu voorzitter van de Raad van Bestuur van Transeurope.  Kort na zijn afstuderen werd hij gevraagd om de firma te vervoegen. Door de jarenlange samenwerking die hieruit resulteerde, kent hij beter dan wie ook de verzuchtingen en de ambities van de familie Stuyts.

Kurt, woonachtig in Petegem-aan-de-Leie, is een erg sportieve late veertiger met een brede culturele interesse. Hij is de trotse vader van Sander (16 jaar). Zijn partner Sophie runt een hotel in het zuiden van Frankrijk.

Koenraad en Tobias Stuyts blijven, net als in het verleden, de globale strategie van de groep uittekenen en waarborgen een evenwichtige groei in zowel de touroperating als de hotellerie. Kurt krijgt de operationele leiding over de volledige touroperating-activiteiten. Met zijn kenmerkende bedachtzame en respectvolle manier van handelen waarborgt hij niet enkel mooie resultaten op korte termijn, maar staat hij ook garant voor succes op langere termijn.

De familie Stuyts, enige aandeelhouder van de Transeurope-groep, wenst Kurt dan ook  alle succes toe in zijn nieuwe en uitdagende opdracht.

Comments