Aviation, Newsflash

Transavia naar Brussel

Ben Smith, CEO Air France-KLM, heeft bevestigd dat Transavia vanaf het voorjaar 2020 met twee Boeing B737’s naar ‘een groot aantal’ bestemmingen gaat vliegen vanaf Brussels Airport. Brussel wordt echter geen basis, daar de vliegtuigen en crews vanuit Nederland zullen komen.

Eerder had De Telegraaf online gemeld dat Transavia vanaf volgende zomer twee vliegtuigen zou stationeren op Brussels Airport. Ook Travel Magazine heeft vernomen dat de betreffende slots werden aangevraagd. Aangezien er geen capaciteit meer is op Schiphol en de Nederlandse politiek blijft talmen met de opening van Lelystad Airport, wil de vakantievlieger (tijdelijk?) verkassen naar Brussel. Transavia is bereid om haar activiteiten naar andere luchthavens te verplaatsen om ruimte te bieden aan de netwerkuitbreiding van ‘moeder’ KLM op Schiphol. Pas na 2020 kan KLM eventueel uitbreiden op Schiphol, hoe is nog onduidelijk.

“Er is nog veel onduidelijk, bijvoorbeeld of Lelystad Airport nog open gaat. Op Eindhoven hebben wij ook veel passagiers uit België, dus hebben we besloten onze capaciteit daar neer te zetten”, aldus een woordvoerder. “We zetten er geen basis neer, maar zullen Brussel aandoen in onze dagelijkse rotaties van Schiphol en Amsterdam. […]”, aldus Transavia en De Telegraaf.

De komst van Transavia naar Brussels Airport betekent extra concurrentie voor Brussels Airlines, maar ook voor Ryanair en TUI fly.

 

Comments