Cruise

Tradewind Voyages opent boekingen voor Golden Horizon

Nadat Swann Hellenic in volle coronapandemie haar programma aankondigde en verkoop startte, gingen zopas ook de boekingen open voor Tradewind Voyages. Het Britse bedrijf werd eind 2019 door de Kroatische DIV Group benaderd voor het uitbaten van de voormalige Flying Clipper. De vijfmaster werd in Split gebouwd in opdracht van Star Clippers die na aanslepende conflicten met de werf een einde maakte aan het contract. Tradewind Voyages doopte het schip om tot Golden Horizon en brengt het in mei 2021 in de vaart. ‘s Werelds grootste vierkant getuigde zeilschip biedt plaats aan 272 gasten. Het vaartuig is een replica van de France II die in 1913 werd gebouwd.

Tradewind Voyages wordt geleid door Stuart McQuaker, een voormalige werknemer van het Britse ministerie van Defensie. Hij ging rond de tafel zitten met mensen die voorheen onder meer actief waren bij Norwegian Cruise Line, Carnival UK (P&O Cruises, Holland America Line en Cunard), Regent Seven Seas Cruises en Silversea Cruises. Samen richtten ze op 2 maart 2020 Tradewind Voyages op. Het team heeft tijdens de pandemie naarstig doorgewerkt en het programma voor het eerste jaar uitgewerkt. Golden Horizon start in het voorjaar met zeven afvaarten vanuit Harwich en Glasgow naar Denemarken, IJsland, de Noorse fjorden en het Balticum. De vijfmaster volgt in september 2020 via de Middellandse Zee en het Suezkanaal de maritieme zijderoute naar Jakarta en Bali. Golden Horizon viert Kerstmis in het Groot Barrièrerif en doorkruist tijdens de eerste maanden van 2022 de Indische Oceaan richting Afrika en zal vervolgens via de Seychellen en de Malediven naar Singapore varen.

Volgens Tradewind Voyages hebben de voorbije weken al heel wat mensen interesse getoond voor een preboeking. De verkoop startte deze week. En dat is precies acht maanden na de oprichting van de rederij. Volgens de maatschappij zet de Covid 19-pandemie vakantiegangers aan tot een nieuwe, meer duurzame manier van reizen en daar wil Tradewind Voyages deel van uitmaken.

© foto Tradewind Voyages

Comments