Geen onderdeel van een categorie

Toerisme in Brugge herleeft en ontvangt straks voor het eerst Zoute Grand Prix

Het toerisme lijkt zich sneller dan verwacht te hervatten in Brugge. Alhoewel Aziaten en Amerikanen nog wegblijven, floreert de historisch binnenstad weer van met de komst van (hoofdzakelijk) Belgische en Europese toeristen. Bovendien zit de bouw van het nieuwe Beurs- en Congresgebouw, vlakbij het Concertgebouw en ‘t Zand, op schema. Het hoogste punt is afgewerkt en in januari moeten de eerste evenementen (tot 1500 deelnemers) al doorgaan. Prijskaartje voor dat alles: een slordige 40 miljoen euro. Begin oktober komt bovendien de ‘fine fleur’ van de duurste en meest prestigieuze oldtimers ter wereld naar Brugge.

Zoute Grand Prix 2021 press event  © WIT fotografie & videografie – www.wit.be

Wat in 2010 begon als een oldtimerrally tussen vrienden die de liefde voor mooie historische wagens delen, is uitgegroeid tot één van grootste en meest prestigieuze oldtimerevents van Europa. ‘Visitors with a dream, drivers with a passion, cars with a story’, de 12de editie van de Zoute Grand Prix Week blijft trouw aan dat motto maar gaat vanaf nu voluit voor nog meer beleving en een groter bereik. Zo zullen autoliefhebbers niet alleen in Knokke-Heist, maar ook in Oostende én Brugge historische en hedendaagse exclusieve wagens kunnen bewonderen. Afspraak op vrijdag 8 en zaterdag 9 oktober in de Brugse binnenstad.

Gedroomde locatie voor wagens met een rijke geschiedenis

Elke porie van de Brugse binnenstad ademt geschiedenis, kunst en gastronomie. De organisatie kan zich dan ook geen beter decor wensen voor de Zoute Grand Prix Week. De geplande bouw van de Prado Bruges op ’t Zand, de tent met een expositie van historische wagens en kunst, en de bijhorende Concours d’Ėlégance, moeten nog een jaartje worden uitgesteld. Heel wat eigenaars van de deelnemende wagens en constructeurs, die van over de hele wereld moeten komen, hebben aangegeven dit jaar alsnog niet naar België te kunnen komen omwille van Covid19. “We hadden het zelf ook graag anders gezien, maar we doen er nu alvast alles aan zodat de Prado er in 2022 zeker zal staan! De passage van de Zoute Rally en de GT Tour door Brugge blijft wel gewoon doorgaan. Beiden zijn niet te missen events voor liefhebbers van techniek en (auto)geschiedenis. We zijn er dan ook van overtuigd dat ze heel wat volk zullen aantrekken.” Aldus Filip Bourgoo, organisator van de Zoute Grand Prix Week.

Programma

-Vrijdag 8 oktober doen de ruim 250 deelnemende wagens aan de Zoute Rally de historische binnenstad van Brugge aan. Deze rally blijft het hoogtepunt van het event en is al jaren een grote publiekstrekker. De wagens, die niet ‘jonger’ mogen zijn dan 56 jaar oud, zijn stuk voor stuk pareltjes van techniek en autogeschiedenis. Tussen 11u en 15u30 zullen de deelnemers in groepjes verzamelen op de Grote Markt. Daar kan iedereen de wagens komen bewonderen vooraleer ze hun weg verder zetten.
-Zaterdag 9 oktober is het dan weer aan de beurt aan de ‘moderne’ droomwagens tijdens de passage van de GT Tour. Denk maar aan Ferrari, Bentley, Bugatti of Porsche… wagens niet ouder dan 20 jaar. Tussen 16u30 en 18u30 zullen ze in groepjes verzamelen op de Grote Markt. Kortom, twee niet te missen events voor liefhebbers van techniek en (auto)geschiedenis!

Mario De Wilde

ZouteGrandPrix Week 2021 van donderdag 7 t.e.m. zondag 10 oktober: Brugge, Oostende en Knokke-Heist

Voor meer informatie en tickets die je toegang geven tot de verschillende events kan je terecht op www.zoutegrandprix.be

 

Comments