Aviation

Tijdelijke terminal St. Maarten Airport in november terug in hoofdterminal

© St. Maarten Airport

Het bestuur van Princess Juliana International Airport (PJIA) heeft bekend gemaakt dat de vertrek- en aankomsthal van de luchthaven op St. Maarten per november 2018 terug zullen verhuizen naar een tijdelijke plek op de begane grond van het bestaande hoofdterminalgebouw. Sinds orkaan Irma er in september aan land ging en de hoofdterminal beschadigde, zijn vertrek- en aankomsthal verplaatst naar speciaal daarvoor aangelegde, tijdelijke paviljoens. “Het verhuizen van de vertrek- en aankomsthallen naar de oorspronkelijke terminal is een vrij grote stap voorwaarts”, verklaarde de Chief of Operations (COO), Michel Hyman.

Het vertrekpaviljoen dat nu in gebruik is werd op 9 februari 2018 geopend, het aankomstpaviljoen op 23 maart en biedt onderdak aan de douane en immigratiedienst en dient als bagage- afhaalruimte. Het huidige vertrekpaviljoen heeft in totaal 18 incheckbalies, 7 gates, 10 eet- en drankgelegenheden en biedt een totaal van 325 zitplaatsen voor passagiers. De locatie in de hoofdterminal zal weldra maar liefst 800 tot 1000 zitplaatsen voor passagiers omvatten en er zal ruimte zijn voor 32 incheckbalies.

St. Maarten is blij met de toename van langeafstands- vluchten van Europa, de Verenigde Staten, Canada en Latijns-Amerika naar St. Maarten tijdens het hoogseizoen van 2018/2019. KLM voegt eind november een extra vlucht naar St. Maarten toe en ook Amerikaanse en Canadese luchtvaartmaatschappijen voeren de frequentie naar St. Maarten weer op. Deze toename ligt in lijn met het tempo van het herstel van het aantal beschikbare hotelkamers op St. Maarten. Het aantal vluchten zal in januari 2019 ongeveer 69% van het aantal vluchten in januari 2017 weerspiegelen en het aantal beschikbare hotel kamers zal uitkomen op 54% van het aantal hotelkamers in januari 2017. Hoewel de vluchtfrequentieniveau in 2019 snellers wordt opgevoerd dan het aantal beschikbare hotelkamers, maakt het feit dat 35% van de passagiers die op St. Maarten aankomen op doorreis zijn naar St. Barths of Anguilla dat er voor alle passagiers die arriveren een hotelkamer is.

Comments